Han vinner miljoner - för att betala skulder

SPORTBLADET

Erick Lindgren på väg mot sitt bästa år någonsin efter WSOP-titeln

Han gick från framgångsrik pokermiljonär till totalbankrutt spelmissbrukare och tvingades försätta sig själv i personlig konkurs.

Nu är Erick Lindgren tillbaka på allvar – segern i WSOP:s 5 000 NL hold'em 6-max-event innebär fyra färska miljoner på kontot och är hans andra miljonvinst på bara en månad.

– Det är helt sjukt, i mitten på maj var jag tvungen att snylta bara för att kunna spela några turneringar, säger en tårögd Erick Lindgren.

2008 var Erick Lindgren på toppen av sin karriär.

Han skrev en lukrativ sponsordeal med bolaget Full Tilt Poker där han också fick ett aktieinnehav och utsågs sen till årets spelare under WSOP, pokerns motsvarighet till VM.

Det var dessutom det femte raka året han spelade in över en miljon dollar i liveturneringssammanhang.

Sen började det långsamt gå utför.

"Det finns en plan"

Pokervinsterna blev mindre och pengarna från Full Tilt försvann efter Black Friday.

Men det värsta av allt var de massiva förlusterna på sportspel.

Till slut var Erick Lindgren utblottad med spelskulder på flera miljoner dollar. Han la in sig själv på klinik för sitt spelmissbruk under julen 2012 och tidigare i år försattes han i personlig konkurs.

– Jag vill betala tillbaka till alla jag är skyldig pengar. Det finns en plan, men det är mellan mig och de personerna, sa han då i en öppenhjärtig intervju med Bluff Magazine.

Och spelmissbruket till trots har planen hela tiden gått ut på att tjäna tillbaka pengarna genom att spela poker. Att se pokern som ett yrke och kontrollera sitt spelande.

Och det har börjat minst sagt bra. Efter lite småvinster under året slog han till med en andraplats i WPT-finalen i slutet på maj, en placering värd 650 275 dollar eller nästan 4,5 miljoner kronor.

"Vill bli årets spelare"

I helgen kom nästa stora smäll.

Erick Lindgren tog hem 5 000 NL hold'em 6-max-eventet under WSOP och kammade hem 606 317 dollar eller drygt fyra miljoner kronor.

På bara en månad har han alltså gått från pank till vinster på nästan 9,5 miljoner kronor vilket också betyder att han är på väg mot sitt bästa år i karriären..

– Jag var tvungen att ta mig upp från botten. Jag var på toppen, sen började jag ta saker för givet.

– Det är helt sjukt, i mitten på maj var jag tvungen att snylta bara för att kunna spela några turneringar och nu kan jag spela varje dag. Mitt mål är att blir årets spelare i WSOP varje år och det här ger mig möjligheten att bli det. Nu kan jag spela cash games utan att det känns som att jag spelar en turnering varje gång, säger han till Bluff Magazine.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker