Storseger för Falun i första semin

avJonas Gustavsson

Galante Carlström fortsätter lasta in mål

Foto: BILDBYRÅN
Alexander Galante Carlström.

Alexander Galante Carlströms magiska säsong fortsätter.

Målspottaren satte dubbla kassar i Faluns 7-3-seger mot Pixbo och toppar slutspelets målliga.

– Jag gör bara det jag ska göra, säger Galante Carlström.

Alexander Galante Carlström, 24, var överlägsen målskytt i SSL med sina 50 mål på 22 matcher.

Och framgångssagan fortsätter i slutspelet.  Forwarden sköt dubbla mål när Falun besegrade Pixbo med 7-3 i första semifinalen, och därmed är Galante Carlström uppe på nio fullträffar på fem matcher, bäst i slutspelet.

– Jag är en spelare som ska göra mål så jag gör bara det jag ska. Jag tänker faktiskt ganska mycket på plan, det tror jag inte så många andra målskyttar gör. Jag tänker på hur spelare täcker skott och hur målvakterna placerar sig, bland annat. Det går snabbt på plan, men man hinner ha koll på det ändå, menar målskytten.

”Kunde gjort fem mål”

– I den här matchen kunde jag gjort fyra eller fem mål, men det viktigaste är att laget producerar och att vi vinner. Idag tycker jag att vi var mycket bättre än Pixbo.

Falun har ledningen med 1-0 i matcher inför returen på bortaplan.

– Det är viktigt att vinna första matchen och behålla hemmaplansfördelen. Men vi har mycket mer att ge. Vi gör fortfarande lite för mycket misstag.

I den andra semifinalen sprang Storvreta ifrån till en 5-0-ledning mot Dalen, men gästerna åt sig så nära som 5-4. Till slut kunde Storvreta dock dra ifrån och vinna med 7-4, vilket gör att man har 1-0 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy