Ute efter hämnd efter blodbadet

avEmil K Lagnelius

SPORTBLADET

Ögat svällde upp som en tennisboll – nu vill Denis Lebedev möta Guillermo Jones på nytt

1 av 4 | Foto: SCANPIX

Det har gått tre veckor sedan Denis Lebedev blodbad i ringen.

Karriären över? Det verkar inte så.

Lebedev har ansökt till WBA om en returmatch mot Guillermo Jones.

Det var den 17 maj som titelfajten i WBA:s cruiserviktsklass mellan Guillermo Jones, 41, Panama, och Denis Lebedev, 33, Ryssland, utvecklades till en blodig historia som förde tankarna till mötet mellan Rocky och Ivan Drago i filmen Rocky IV.

Trots ett igenmurat högeröga lyckades Lebedev stå upp till den elfte ronden – då domaren till slut gav Jones segern via teknisk knockout.

Guillermo Jones kritiserade efteråt Lebedevs tränare Kostia Tszyu och domaren Stanley Christodoulou för att de inte stoppade matchen tidigare.

Har skickat in ansökan

Efter fem dagar på sjukhus fick Denis Lebedev åka hem till sin familj. Enligt Lebedevs promotor Vladimir Hryunov ska Lebedev inte ha ådragit sig permanenta skador.

Lebedev har fortfarande inte pratat i media efter matchen. Men enligt ru-facts.com är ryssen ute efter hämnd på Guillermo Jones.

Enligt både Boxing Scene och ru-facts.com har Vladimir Hryunov tillsammans med Andrej Ryabinsky, som är vice ordförande i Rysslands proffsbxningsförbund, skickat in en förfrågan till WBA (World Boxing Association) för att få till en returmatch.

Fyra veckors träningsläger

För ryska nyhetsbyrån Itar-Tass berättar Lebedevs coach Alexander Zimin att de ska anlita en extra fystränare för att få Lebedev i i toppform till returmatchen.

Den extra fystränaren ska tillsammans med ordinarie fystränaren Andrej Kozlov drilla Lebedev i ett fyra veckor långt träningsläger i Kirgizistan med start 10 juli.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning