Vinciguerra på väg tillbaka

SPORTBLADET

...trots förlust i Swedish Open

Kroppen höll, det var den goda nyheten för Andreas Vinciguerra.

Resultatet, förlust, 4-6, 2-6 mot Guillermo Canas, var inte lika roligt men också av mindre vikt.

- Framförallt är jag nöjd med att ha spelat en hel match utan att känna av något, säger Andreas Vinciguerra.

För tennisåret 2002 är året då Vinciguerras sjukjournal blivit allt längre. När det var dags för ännu en comeback, den här gången på gruset i Båstad, var inte resultatet det viktigaste.

Särskilt inte när uppdraget från första början såg så tufft ut.

Argentinaren Guillermo Canas är för närvarande rankad 15 i världen, han har i år vunnit 31 matcher, det är 25 fler än Vinciguerra spelat på hela året.

Det tog lite mer än en timme, för förstaseedade Canas var det ett litet steg mot en trolig final i Båstad, för Vinciguerra, var det i alla fall en bekräftelse på att vägen tillbaka är inte helt blockerad.

- Vad som framförallt saknas i mitt spel är tempot och snabbheten, jag tröttnade inte fysiskt och det kändes som jag kunde slagit en del spelare i turneringar med det spel jag hade, sade han.

Det började i vintras med en skadad hand efter fotbollsträning och resan till Melbourne och Australian Open fick ställas in. Två månader senare var det dags för comeback, den blev inte av på grund av influensa. I april gjorde han äntligen comeback i samband med DC-matchen borta mot Ryssland.

Den matchen fick skåningen bryta på grund av en ryggskada. Wimbledon och Franska mästerskapen försvann på vägen.

- Det är tufft att komma tillbaka men jag ska göra mitt bästa, jag hoppas att jag ligga kvar omkring 100-strecket på rankingen när året är över.

För att den målsättningen ska uppfyllas ska han nu försöka spela så mycket som möjligt, närmast i Amsterdam nästa vecka.

Kanske kan det också bli aktuellt att lämna Malmö och flytta söderut, till Monte Carlo.

- Det är inget bestämt eller planerat i nuläget.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis