Pojken fick sitt idolmöte – vägrade att lämna Messi

Foto: AFP
SPORTBLADET

Messitröjan i plast gjorde Murtaza Ahmadi känd över världen.

När sexåringen i dag till slut fick träffa sin stora idol ville han aldrig lämna Lionel Messi.

Bilder visar hur domaren fick till slut bära pojken, som levererade matchbollen, av planen.

Foto: TWITTER

Bilder på den afghanska pojken Murtaza Ahmadi, då fem år, spreds som en löpeld över världen via sociala medier i början av året efter att han fotograferats i en Messi-tröja gjord av en plastpåse.

Bilden av pojken och den blåvit-randiga plastpåsen med nummer tio på ryggen engagerade många och Lionel Messi hjälpte själv till i sökandet av pojken.

Kurdistan24tv påstod sig ha hittat honom innan det avslöjades som en bluff. Och det var inte förrän i dag som de båda till slut sammanstrålade.

Fick gå in med Messi

Det hjärtskärande mötet skedde i Qatar där Barcelona spelade en vänskapsmatch mot saudiarabiska Al Ahli under tisdagskvällen.

Murtaza Ahmadi fick gå in med sin idol och fotograferades med det spanska topplaget innan han fick leverera matchbollen.

Men pojken var inte riktigt nöjd där. När domaren försökte visa honom av planen tog han i stället sats och sprang bort mot Messi igen. Även argentinaren försökte peka i riktning mot spelargången men försöket var lönlöst.

Fick bäras av planen

Samtidigt som Luis Suarez och Messi inte kunde sluta skratta fick domaren bära av en till synes överlycklig Murtaza från fotbollsplanen.

– Jag älskar Messi, han spelar bra. Det var min bror som gjorde tröjan och jag gillade den mycket. Jag vill bli som Messi när jag blir stor, sa Murtaza enligt nyhetsbyrån AFP tidigare i år.

ARTIKELN HANDLAR OM