Då presenterar Marcus Ericsson sin nya F1:a

Sauber inleder 2017 med filmdag i Barcelona

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Jad Sherif
Så såg det ut 2016 - den 22 februari presenteras bilen för 2017.

Markera den 22 februari i almanackan.
Då presenteras Marcus Ericssons nya bil.
– Jag tror att det kommer att bli riktigt bra, säger han.

Förra året körde Sauber de inledande fyra testdagarna med en bil från 2015, först till det andra testet var deras C35 redo att köras på banan. Men i år har de nya ägarna en annan strategi och bilen, C36, kommer att vara redo fem dagar innan det första F1-testet i Spanien.
– Det är en spänd förväntan att få se hur bilarna ser ut. Än så länge har jag bara sett ritningarna, men det är bredare bilar och bredare däck. Det ser coolt ut, jag tror att det kan bli riktigt bra, säger Ericsson till Viasat Motor.

Testar före testet

Enligt motorsport.com har Sauber bokat en hel filmdag för sin nya bil i Barcelona den 22 februari. Varje team har rätt till två PR eller filmdagar under en säsong och Marcus Ericsson och hans teamkollega Pascal Wehrlein får möjligheten att köra bilen max 10 mil under var och ett av de tillfällena, men man får bara använda sig av däcktillverkaren Pirellis PR-däck.
Inför säsongen genomförs sedan åtta testdagar, samtliga i Barcelona. Då kan både fans och förare uppleva den nya generationens F1-bilar och få en känsla av hur årets regeländringar påverkar sporten. Red Bulls Daniel Ricciardo har redan påpekat att Mercedes tid som dominant kan vara över.
– I år kommer bilarna att gå snabbare än någonsin och för oss förare blir det en stor utmaning att tämja dem, säger Ericsson till tv-kanalen.
Efter ett lopp på två timmar kommer förarna att vara helt slut både fysiskt och mentalt.
Den första testperioden inleds den 27 mars, den andra den 7 mars. Säsongen startar sedan i Australien den 26 mars.

För fler motornyheter, följ Sportbladet Motor på Facebook.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM