Jesper Konradsson

Tror att Alingsås tar det nu

Av: 

Johan Flinck

Foto: Bildbyrån

SPORTBLADET

ALINGSÅS. Nåja, vad är väl en knapp hemmaseger mot Malmö i serielunken i februari?

Den kan vara dötrist och långtråkig och... alldeles, alldeles underbar.

I varje fall om du heter Mikael Franzén.

Eller Jesper Konradsson, Felix Claar eller Max Darj.

Eller helt enkelt något annat och spelar i eller tränar Alingsås HK.

För den här segern och sättet den togs på innebär...

...att Alingsås går upp i serieledning när två tredjedelar av grundserien är spelad. Det är viktigt när ett av årets stora mål är att vinna grundserien för första gången i klubbens historia efter åtta år på topp-fem och två raka andraplatser.

...att Alingsås för första gången den här säsongen vann en riktig rysare. Antingen har man kört över sina motståndare (oftast) eller förlorat matcherna (då och då). Det betyder mycket mentalt för fortsättningen.

Utvecklat anfallsspelet

...att Alingsås tog revansch efter bottennappet nere i Malmö i mellandagarna och för första gången på tre år besegrade skåningarna i grundserien (man har dock slagit ut dem i två kvartsfinalserier däremellan).

...att Alingsås vann utan att behöva ösa in mål. Sedan i början av oktober har man gjort minst 28 mål varje gång man vunnit.

...att Alingsås kunde vinna utan att få till sitt fruktade kontringsspel, som Malmö effektivt stoppade upp. Men västgötarna har till den här säsongen utvecklat sitt uppställda anfallsspel.

– Vi har fått skit förut för att vi spelat dåligt anfallsspel. Men när vi nu gjort det bättre än någonsin så är det ingen som märker det, muttrade Franzén efteråt och han har nog en poäng.

Jämnast på fyra år

Men man har förstås ”märkt” det inom laget.

– Vi minns hur frustrerade vi var när vi mötte Malmö och Kristianstad och inte kunde göra mål i uppställt anfall på dem, säger Jesper Konradsson.

***

I ett svagt, väldigt svagt ögonblick, i höstas påstod undertecknad att serien skulle bli tråkigt ojämn och skikta sig med sex topplag som bara tappade poäng mot varandra och som körde över övriga åtta.

Jag hade fel.

Vi har inte haft en jämnare serie på fyra år. Det skiljer bara 6 poäng mellan lag 1 och 6 och 14 poäng mellan lag 1 och 10 (det har varit 29, 21 och 19 poäng där de tre senaste åren efter 21 omgångar).

***

Men jag tror att Alingsås tar hem grundserien nu.

***

Sitter i dagarna och knåpar med en lista över ligans största talanger. Det blir svårt att undvika att ha Felix Claar väldigt, väldigt högt upp på den listan.

Bäst på plan i kväll.

***

Patrik Kvalvik är en av säsongens bästa, eller ska vi säga nyttigaste, värvningar alla kategorier. Oerhört viktig för Malmös försvarsspel.

Malmö har släppt in minst antal mål i år i hela ligan (på planen – RIK har en skrivbordsseger på 10-0).

***

Michael Johansson/Jasmin Kliko var Betyg: 4 av 5 plus i kväll. De tillät en hel del, vilket var helt rätt i en sådan här match.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jesper Konradsson

Max Darj

Mikael Franzén

Alingsås HK

Handboll

Handbollsligan