Tennisstjärnans succé på golfbanan

Tennisrack, cricketslagträ eller golfklubba?

Ashleigh Barty är bevisligen bra på att svinga oavsett.

Tennisvärldstjärnan tog i helgen hem ännu en trofé till sin priskollektion – fast i golf.

Tennisstjärnan Ashleigh Barty valde tidigare under månaden att dra sig ur stundande Franska öppna på grund av coronavirusrelaterad oro, samt på grund av att hon inte kunnat träna med sin Melbournebaserade tränare på grund av australiska coronarestriktioner.

Något som innebär att den australiska världsettan inte får chansen att försvara sin Roland Garros-titel från förra året.

Då passade 24-åringen på att vinna en golftävling i stället, närmare bestämt damklassen i Brookwater Golf Clubs klubbturnering i helgen.

Blivit hyllad av Woods

Det är inte första gången Barty hittar framgångar i en annan sport, då hon även hunnit med att spela halvprofessionell cricket i samband med ett brejk från tennisen 2014–2016.

Det var inte heller första gången hon höll i en golfklubba direkt.

Hennes pojkvän Garry Kissick är en professionell golfspelare, hennes pappa en före detta amatörgolfare med landslagsmeriter och så sent som förra året i samband med Presidents Cup i Melbourne så fick hon beröm för sin sving av självaste Tiger Woods.

– Hon har ju en fantastisk sving, skojar du med mig? sade Woods när han såg Barty då enligt The Guardian.

”Har alla verktyg”

Och beröm fick hon även när hon vann i helgen.

– Hon har alla verktyg om hon skulle vilja satsa på det och gav allt. Jag är säker på det, säger Louis Dobbelaar, som vann herrklassen i Brookwater, till Australian Associated Press enligt BBC.

– Jag har sett många golfare som kommit från andra sporter och hon är den som sticker ut mest, med råge faktiskt. Hennes bollträff är riktigt bra. Hon får det naturligt från tennisen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.