Motorsport

Fredrik Lindgren inför VM i speedway

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

I vintras bestämde sig Fredrik Lindgren. Han offrade allt för att vinna VM-titeln.

I helgen kan han bli Sveriges sjätte världsmästare i speedway,

– Det är mitt mål och jag behövde prova en annorlunda väg för att lyckas, säger han.

Efter att ha slutat trea i VM 2018 och fyra 2019 insåg Fredrik Lindgren att han behövde göra någonting för att nå den efterlängtade VM-titeln. Därför bestämde han sig redan i vintras för att minska på tävlandet.

– Jag var tidigare en förare som körde oerhört mycket, i England, Sverige, Polen och i VM, det kostade på, både fysiskt och psykiskt. I år ville jag testa att fokusera helt på VM. Jag blir ju inte yngre och med åldern så tar det längre tid att återhämta sig, säger 35-årige Lindgren.

Fredrik Lindgren kan vinna VM i speedway

Därför avstod han även från att tävla i Sverige och sedan i maj har han och hustrun Carolina bott i Polen. Allt för att han ska kunna koncentrera sig på den polska ligan och på VM, som nästintill uteslutande avgörs i just Polen.

– Det är oerhört krävande fysiskt att resa så mycket som många speedwayförare gör, man förlorar väldigt mycket sömn. Det går inte bara att knäppa med fingrarna och ta sig från plats A till B och dessutom ska maskinerna med. Pandemin gjorde att resandet blev ännu mer begränsat, men för egen del har min plan fungerat bra, säger han till Sportbladet.

– Jag hade tanken på att fokusera allt på en liga och VM redan innan pandemin slog till och jag tror att det är en viktig del till att säsongen gått så pass bra.

Fredrik Lindgren.

Foto: Mikael Fritzon/TT / TT NYHETSBYRÅN

Två tävlingar avgör

Inför de två avslutande deltävlingarna, som avgörs i kväll och i morgon, är det tre man som slåss om VM-titeln, ledaren Bartosz Zmarzlik från Polen har 99 poäng, Fredrik Lindgren 92 och trean Tai Woffinden, Storbritannien 89.

Det är en trekamp där Sverige kan få sin första världsmästare sedan 2005 då Tony Rickardsson vann sin sjätte och sista VM-titel.

– Jag ska försöka hålla fokus på mig och min prestation, hittills har både jag och teamet tagit bra beslut och jag har presterat som bäst i kritiska lägen, säger Fredrik Lindgren.

– Samtidigt är det två tävlingar kvar och mycket som kan hända. Psyket kommer att avgöra detta och jag ska göra allt jag kan för att lyckas vinna titeln.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Mick Schumacher debuterar i F1 på Nürburgring

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway

Fredrik Lindgren (Speedway)