Bandy

Seriefavoriten levde upp till förväntningarna i superdrabbningen

Av: 

Magnus Wilsson

SPORTBLADET

Serieledande Villa Lidköping pallade trycket.

Efter en spelmässigt jämn tillställning besegrades nya antagonisten och guldutmanaren AIK med 7–2.

– Man njuter lite extra i kväll, det gör man, säger lagkaptenen Martin Karlsson.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Det var länge sedan så många världsstjärnor var på samma is under en elitseriematch och det var upplagt för en ordentligt toppmatch på förhand när Villa Lidköping besökte AIK under lördagen. Och visst levde den upp till förväntningarna.

AIK skulle inleda bäst, men det var Villa Lidköping som skulle dra det längsta strået. Efter 1–1 i halvtid vann Villa till slut med 7–2 efter sex mål under matchens sista kvart.

– Första 20... Vi försvarar oss bra hela matchen, men vi har inte så mycket eget bollinnehav, men det är skönt ändå att vi växer in i det mer. Jag tycker vi är oerhört bra defensivt och det är det som är nyckeln till den här segern, säger Villas lagkapten Martin Karlsson.

– Man har ju sneglat på den här matchen ett tag nu. Det kändes nästan lite så i början på matchen att vi var lite stirriga, men vi växte in i det mer och mer och kvitterade rättvist på en hörna. Vi kunde ha gjort det tidigare på något friläge eller straffen. Nej, det är gött.

”Inte någon idé att hymla”

Båda lagen är favoriter till att vara de två lag som gör upp om guldet i Uppsala senare i vår och AIK:s storsatsning mot guldet samt att laget plockade in två Villaikoner i Johan Esplund och Daniel Andersson inför säsongen har gjort matchen till något av ett rivalmöte.

– Det är väl två sidor av myntet. Dels så är det en toppmatch mellan ettan och tvåan i serien och oavsett om det var AIK, Sandviken eller Edsbyn så hade det varit oerhört skönt att vinna en sådan match. Ett styrkebesked inför kommande slutspel, säger Karlsson.

– Men sedan den här säsongen så är det lite extra mellan Villa och AIK. Jag tycker inte det är någon idé att hymla med det. Våra supportrar ser gärna att vi vinner den här matchen.

Så segern smakade extra gott?

–Ja, så är det. Sedan får man vara lite tråkig och säga att det är en vanlig seriematch och vi möts om tre veckor igen, men man njuter lite extra i kväll, det gör man.

”Sista matchen som ska vinnas”

AIK:s Johan Esplund håller med om att matchen innehåller en extra puls.

– Så är det ju. Det har blivit det på grund av vissa saker och vi är ett lag som spelar för att vinna guld. De vill ju slå oss och sätta sig i respekt givetvis, men det är långt kvar och det gäller att sätta sig i rätt positioner inför ett slutspel. Det är ändå den sista matchen som ska vinnas i slutändan, säger han.

– Sedan vill man vinna de här matcherna också, men jag tycker ändå vi kan vara rätt nöjda med matchen på så sätt att det lika gärna kunde ha blivit en annan utgång på den. Men det är tungt nu.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

HOLM: Proffs mot amatörer – den här säsongen finns det tre serier i serien

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy

Elitserien i bandy

AIK Bandy

Villa Lidköping BK