Publicerad:
Uppdaterad:

Patrik Sjöberg: Psykiskt påfrestande

Av: Gustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrik Sjöberg.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Patrik Sjöberg.

Det gick så långt att det kvittade om han vaknade upp nästa morgon.

Men nu har Patrik Sjöberg varit nykter i över ett år.

– Man mår inte bättre över en natt. Det har varit ett kämpigt år, säger han i ”Go’kväll” på SVT.

Förra hösten valde den tidigare höjdhoppsstjärnan att lämna Göteborg och flytta upp till en stuga i Örnsköldsvikstrakten.

Där har han blivit kvar, och i början av oktober firade Patrik Sjöberg, 55, ett år som nykter.

– Jag mår bra i perioder, och dåligt i perioder. Det har ju även med coronan att göra. Det har varit psykiskt påfrestande att inte ha någon inkomst. Det tog några månader innan jag kunde acceptera det, säger han i SVT:s ”Go’kväll”.

”Tänkte ofta den tanken”

Patrik Sjöberg säger också att minnena från de sexuella övergreppen av sin tränare och styvpappa Viljo Nousiainen, är en annan orsak till de dåliga perioderna.

– Nu har jag varit tvungen att konstatera att det kommer från någonting. Jag har tryckt undan alla de här sakerna och inte velat tänka på det. Och vad är lättast? Jo, det är att festa och ha roligt. Jag har aldrig varit suicidal eller haft såna tankar, men på slutet tänkte jag ofta att det hade varit helt okej att inte vakna i morgon, säger Patrik Sjöberg.

– Om man ska vara halvallvarlig … man har inte roligt utan sprit. Men jag har insett att jag kan inte dricka på det sättet jag har gjort.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN