Felix Claars otroliga debutsäsong – kan ta tre titlar på nio dagar

Spelar CL-semi i dag: ”Jättenöjd och stolt”

För ett år sedan spelade Felix Claar i Alingsås.

Nu har han spelat VM-final, tagit sitt Ålborg till semifinal i Champions League med chans vinna trippeln på en vecka och ska spela OS i sommar.

– Hade någon sagt det här till mig i början av säsongen hade jag skrattat honom i ansiktet, säger landslagsstjärnan inför helgens Final 4 i Champions League.

Förra säsongen spelade Felix Claar i Alingsås i handbollsligan.

Den här säsongen har 24-åringen...

...gjort sin första tävlingslandskamp.

...spelat VM-final.

...varit med och tagit Sverige till OS och EM.

...avgjort kvartsfinalen i Champions League mot Flensburg för sitt Ålborg.

De kommande nio dagarna kan han nu vinna...

...Champions League.

...danskt ligaguld.

...danskt cupguld.

Och i juli väntar OS i Tokyo.

– Kommer jag med till OS så kan det här vara den största säsongen i min karriär, att få vara med om så mycket. Hade någon sagt det här till mig i början av säsongen hade jag skrattat honom i ansiktet. Det har varit ett jäkla häftigt åt, säger Claar inför helgens Final 4 i Champions League.

”Jättenöjd och stolt”

Då ska man veta att Claar är en herre som alltid skyndat långsamt. Han stannade i Alingsås ett par år längre än vad någon hade kunnat tro.

Nu har mittnian och Norrköpingssonen varit en av de absolut bästa spelarna i handbolls-Europas största skrällag 2021.

– Jag är jättenöjd och stolt över min säsong så här långt.

Vad har du utvecklat i ditt spel i år?

– Mitt spel med mittsex har blivit bättre och bättre. Det känner jag att jag utvecklat.

Ålborg, med ytterligare tre svenskar i Mikael Aggefors, Lukas Sandell och Jonas Samuelsson, har alltså slagit ut portugisiska storklubben Porto i åttondelen och Flensburg, som nu går mot guld i Bundesliga, i kvartsfinalen i Champions League.

Nu väntar PSG, som varit i fyra av de senaste fem årens Final 4 men aldrig vunnit guld och bara spelat en final, i semifinalen.

– Det känns skönare att vara underdogs och inte ha någon press på sig. Vi vet att om vi får till det och kan spela jämnt med dem ganska länge så är det helt öppet och då kan allt hända. Det har man sett förr om åren under den här Final 4-helgen.

I den andra semin möts favoriten Barcelona och franska Nantes.

– Den vinner Barcelona.

”Det var lite chockerande”

Mitt under den säsongen presenterade Ålborg sin jättesatsning de kommande åren, ett projekt skandinavisk handboll inte sett maken till sedan AG Köpenhamn för tio år sedan.

Till nästa säsong kommer spelare som isländske superstjärnan Aron Palmarsson, norske kantspelaren Kristian Björnsen och svenske linjestjärnan Jesper Nielsen. Nästa sommar ansluter danske världsstjärnan Mikkel Hansen.

– Det var lite chockerande när man fick höra det. Det betyder att de satsar hårt för att vara i Final 4 fler gånger än bara en enstaka gång , säger Claar, med två år kvar på kontraktet.

– Det är svinkul att de tror på mig och att man får vara med om den här satsningen. Det kommer att bli tuffare konkurrens men jag är inte orolig på något sätt.

Felix Claars internationella handbollskarriär har börjat starkt.
Felix Claars internationella handbollskarriär har börjat starkt.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.