Sportbladet sänder Charlotte Kallas årsdebut

Svenska stjärnorna gör upp i interntävling i Östersund

I väntan på svenskt Tour de Ski-deltagande laddar landslaget upp med en interntävling i Östersund.

Där kommer Charlotte Kalla säsongsdebutera.

Sportbladet sänder tävlingen exklusivt.

Här ser du alla lopp i Smart Energy Partner Challenge i Östersund

Torsdag 17 december

11.00 10 km, klassisk teknik, damer

12.00 15 km, klassisk teknik, herrar

Fredag 18 december

12.00 Sprint, klassisk teknik, finalheat

Lördag 19 december

14.00 15 km, fri teknik, masstart, damer

15.30 20 km, fri teknik, masstart, herrar

I stället för att resa ner till Dresden för att delta i världscupen helgen före jul, arrangerar det Svenska Skidförbundet en interntävling för landslagsåkarna i Östersund.

Utöver Charlotte Kalla, som gör årsdebut, finns åkare som Linn Svahn, Frida Karlsson, Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Calle Halfvarsson, Jonna Sundling och William Poromaa med.

Nu står det även klart att Sportbladet direktsänder tävlingen, som inleds på torsdag, exklusivt.

– Det känns jätteroligt att kunna erbjuda Sportbladets tittare några av landets mest populära idrottare. Dessutom kryddat med Charlotte Kallas säsongspremiär, säger Sportbladets chef Patric Hamsch.

”Förstklassig tävlingsinramning”

Skidförbundets direktör Ola Strömberg är nöjd över att tävlingen kan genomföras med så kort varsel.

– Det känns verkligen kul att Aftonbladet med sin kompetens och erfarenhet kommer att sända från hela Smart Energy Partner Challenge i Östersund. En tävling som vi kan genomföra tack vare engagemang och stöttning från Vattenfall som Smart Energy Partner, Svenska Spel, Volkswagen och Bauhaus som alla med kort varsel ställer upp och skapar en förstklassig tävlingsinramning, säger Strömberg och fortsätter:

– Svensk skid- och snowboardidrott är, om man ser till alla våra grenar tillsammans, de idrotter som svenska folket allra helst vill se. När vi tittar framåt ser vi att Aftonbladet finns med i en ny och intressant utveckling för oss där vi kommer att kunna synas i olika typer av sändningar och i olika medier, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Sänder alla tre dagar

Kalla, som har missat de inledande tävlingarna på grund av covid-19, är tillbaka i full träning. Och 33-åringen har själv bekräftat att säsongsdebuten sker i Östersund.

Den livesända tävlingen, Smart Energy Partner Challenge, är en unik chans att få se de stora stjärnorna ladda upp inför världscupen och Tour de Ski.

– Det här är ännu ett steg i Sportbladets strategi kring livesänd sport. Våra läsare är vana vid massiv skidbevakning, men nu får de även möjlighet att följa skidtävlingarna live, säger Hamsch.

Tävlingen sträcker sig över tre dagar och avslutas med herrarnas 20 kilometer fri stil, och damernas 15 kilometer fri stil på lördag.

Tävlingen visas gratis för alla Sportbladets tittare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.