Mick Schumacher är klar för formel 1

Mick Schumacher är klar för att köra för amerikanska Haas i formel 1.

Den 21-årige sonen till Michael Schumacher har skrivit ett flerårskontrakt.

– Möjligheten att får vara på startlinjen i formel 1 nästa år gör mig oerhört glad och jag känner mig helt mållös, säger han.

Pappa Michael Schumacher är legendarisk med sina sju titlar i formel 1.

Nu är sonen Mick Schumacher klar att köra för Haas från och med nästa år.

De två senaste åren har den 21-årige tysken kört i formel 2. Det här året har han två segrar, tio pallplatser samt ligger etta totalt och kan säkra titeln i Bahrain på söndag.

– Formel 2-mästerskapet har länge fungerat som en en plattform för talanger att visa upp sina referenser och årets fält har utan tvekan varit en av de mest konkurrenskraftiga de senaste säsongerna. Mick Schumacher har vunnit lopp, samlat pallplatser och utmärkt sig som en ganska exceptionell talang under 2020, säger stallchefen Guenther Steiner.

30 efter pappa

2021 är det 30 år sedan som Michael Schumacher gjorde sin debut för Jordan.

Den nu 51-årige tysken vårdas i hemmet efter skidolyckan i franska Meribel 2013.

21-årige ryssen Nikita Mazepin är sedan tidigare klar för Haas-teamet från och med 2021. Mick Schumacher och Nikita Mazepin kommer att bilda en ung rookie line up.

– Det är en otrolig känsla, man har svårt att ta in det. Jag har inte gjort det än, men jag ser verkligen fram emot att min dröm går i uppfyllelse. Nu är det dags. Det är helt galet, säger Mick Schumacher under en digital presskonferens.

– Jag har alltid levt under en enorm press och hanterat det bra, förhoppningsvis är det ingen skillnad i F1.

Fransmannen Romain Grosjean har kört för teamet sedan starten 2016, de fyra senaste åren har dansken Kevin Magnussen varit hans kollega.

Till lördagens race i Bahrain ersätts Romain Grosjean efter den dramatiska olyckan av brasilianaren Pietro Fittipaldi. Mick Schumacher får dock chansen att köra fredagens första träning för teamet redan i Abu Dhabi nästa helg.

F1-bloggen med senaste nytt kring Russel, Schumacher och Grosjean.

PODD Mysteriet Michael Schumacher

Aftonbladet Daily gästas av Anna Andersson som berättar historien om en av motorsportens största stjärnor.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.