Maja Dahlqvist får chansen på 10 kilometer fritt

OBERSTDORF/STOCKHOLM. Sportbladet hade uppgifter om att Linn Svahn var en del av det svenska laget på 10 kilometer fritt.

Men när truppen presenterades var den stora skrällen Maja Dahlqvist.

– Jag är glad att jag fick chansen, säger hon.

Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla – och Maja Dahlqvist. Det blir den svenska truppen på damernas 10 kilometer fristil under tisdagen.

Sportbladet rapporterade tidigare under måndagen att Linn Svahn, som var ute och tränade tillsammans med Kalla, Karlsson och Andersson tidigare i dag, skulle få den sista platsen. Men den gick i stället till gårdagens guldvinnare Maja Dahlqvist.

– Linn Svahn var uttagningsbar, alla vi har har här är frisk och fräscha. Men vi bedömer att de här fyra är de bästa på skate i år, säger Magnus Ingesson.

Svenska laget på 10 km.
Svenska laget på 10 km.

”I bra slag”

Maja Dahlqvist fick beskedet att hon skulle åka kort efter sitt guldlopp i går.

– Vi vann ändå i går så det känns som jag är i bra slag. Jag är glad att jag får chansen, det var nog tajt om platsen, säger hon.

Huruvida det här innebär att att Maja är favorit att ta fjärde sträckan i stafetten vill varken hon eller Magnus Ingesson uttala sig om.

– Får jag åka så tackar jag inte nej, säger Maja Dahlqvist.

Herrarnas lag på 15 kilometer fritt blir Jens Burman, William Poromaa, Karl-Johan Westberg och Björn Sandström.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.