Decimerat Villa slog tillbaka i semifinalen

Skyttekungen Christoffer Edlund tillbaka

Ett pressat och sjukdomsdrabbat Villa Lidköping utjämnade semifinalserien.

Guldfavoriten stod emot Sandvikens press – när en poänglös Christoffer Edlund gjorde comeback.

– Det är tufft och tajt där ute, säger Erik Säfström om 4–3-segern.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Villa var hårt pressat i den första halvleken, men tog kommandot efter en dryg drömminut i slutet av den första halvleken när Joel Broberg och Johan Löfstedt gjorde varsitt mål inom loppet av en halv minut till 3–2.

Gästande Villa höll fast i ledningen trotts att Sandviken tog över matchen i andra, men med dryga kvarten kvar kom kvitteringen. Då la gästerna i nästa växel och Tim Persson kunde avgöra i 82:a minuten och Villa kvitterade semifinalen.

– Det är ställningskrig. Det är lite fram och tillbaka. Jag tycker, likt matchen nere i Lidköping, att vi har våra perioder båda lagen så... Ja, det är tufft och tajt där ute, som det ska vara, säger ytterhalven Erik Säfström i Sportbladet Play.

Edlund tillbaka

– Vi kommer upp hit, och inte måste vinna, men bra om vi vinner så det gjorde vi bra. Vi får spela lite snålare på på bortaplan än vad vi gör hemma, sedan kanske vi blir lite väl låga i vissa stunder.

Skyttekungen Christoffer Edlund som saknades på grund av skada senast var tillbaka (även om det inte såg helt hundra ut), men en sjuk Felix Pherson saknades fortfarande och det gjorde även Jesper Eriksson av samma anledning.

– Vi hoppas vi får tillbaka lite folk till nästa match.

”Villa drog längsta strået i dag”

Sandviken kändes något hetare, men lyckades inte hitta de där solklara målchanserna.

– Jag tycker vi är ganska stabila i första. Vi har några bud på att göra 3–1 där och sedan får vi en dålig period och släpper in två. Vi kommer ut bra i andra och tar tag i spelet, Linus Forslund i Sportbladet Play.

– Det är en tajt match och Villa drog längsta strået i dag.

Du ser hela slutspelet i elitserien fram till finalen på Sportbladet Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.