Sebastian Vettel vann Brasiliens GP

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sebastian Vettel tog starten - och segern.

Han vann Brasiliens GP.

– Jag är otroligt glad över detta, säger Vettel.

– Ferrari förtjänar det.

Foto: UESLEI MARCELINO

Sebastian Vettel, Ferrari, satsade allt i starten av Brasiliens GP i Formel 1 och han tog sig förbi Valtteri Bottas, Mercedes, och det övertaget behöll tysken sedan in i mål.

– Jag kom av linjen väldigt bra, men sedan fick jag lite hjulspinn och trodde att det var över, men Valtteri hade också problem med det och jag kunde trycka mig förbi på insidan, säger Vettel när han står på prispallen efter loppet.

– Jag försökte trycka på och kontrollera loppet. Det har varit ett par tuffa veckor och det är skönt att ha två bilar på prispallen.

Sebastian Vettel vann Brasiliens GP

Han vann före Bottas och Kimi Räikkönen, Ferrari. Segern gör att Vettel har ett grepp om andraplatsen i VM inför finalen i Abu Dhabi om två veckor. Han har ett övertag på 22 poäng inför säsongens sista lopp.

– Jag är väldigt besviken över att jag tappade starten, jag försökte pressa på men jag kunde inte komma om. Vi varför jämna, säger Bottas.

– Nu gäller det att attackera i Abu Dhabi.

Bakom dem imponerade årets världsmästare Lewis Hamilton som startade från depån. Han rattade sin Mercedes genom fältet och hade ledningen innan han gjorde sitt depåstopp, därefter föll han tillbaka och han fick jobba sig upp till plats fyra. Till slut var han 5,4 sekunder efter Vettel som vann loppet.

Ericsson bäst i Sauber

Marcus Ericsson hade hoppats på poäng i Braslien, men hans bil räckte inte till. Han slutade på 13:e plats, placeringen före sin teamkollega Pascal Werlein.

– Det var absolut viktigt att slå honom. Han var väldigt stark i början av loppet när jag hade problem med bilen som bara halkade runt på de mjuka däcken, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Men efter depåstoppet kändes det som om jag hade en annan bil, jag hade grepp i bakdäcken och kunde trycka på i körningen. Det är klart att det är viktigt att slå honom, han slog mig i kvalet, men jag fick revansch i dag.

Ett lopp återstår av säsongen, det avgörs i Abu Dhabi om två veckor.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE