Woods redo för comeback efter behandlingen

SPORTBLADET

Tiger Woods, 41, vägrar ge upp.

Efter att ha genomgått en fjärde ryggoperation och en intensivbehandling för att komma tillrätta med sina medicinska problem meddelar ikonen att han är redo för comeback.

– Jag vill tacka mina fans för stödet‚ säger han i ett uttalande.

14-faldige majorvinnaren Tiger Woods är tillbaka på golfbanan igen efter att ha genomgått sin fjärde ryggoperation.

41-åringen har under de senaste dagarna publicerat videoinlägg i sina sociala medier där han visar att han är tillräckligt frisk för att svinga normalt.

Något som gladde många, även ex-flickvännen Lindsey Vonn.

– Svingen ser bra ut. Kul att se honom på banan igen. Jag hoppas det fortsätter gå framåt och att han snart kan vara tillbaka i tävling. Han har jobbat hårt, haft många operationer, så jag är glad att han är tillbaka, sa Vonn till Sportbladet förra veckan.

Nu är Woods redo för comeback.

I ett uttalande meddelar ikonen att han tänker ställa upp i sin egen tävling, Hero World Challenge, som startar den 30 november, alltså om en månad.

”Jag ser fram emot att återvända till tävlingsgolfen i Hero World Challenge. Albany (i Bahamas, där tävlingen spelas) är den perfekta platsen och det kommer bli härligt att vara en del av det fantastiska startfältet”, säger Woods i ett uttalande på tävlingens officiella hemsida.

Greps av polis

I slutet av maj tidigare i år blev stjärnan gripen av polis efter att ha kört bil trots att han var påverkad av mediciner. Han omhändertogs misstänkt för rattfylla men dömdes sedan för vårdslöshet i trafiken, som är en lindrigare dom.

Woods fick böter, 20 timmars samhällstjänst, obligatorisk närvaro vid så kallade ”workshops” om vårdslöshet i trafiken och ska genomgå löpande drogtester i ett års tid.

Han har sedan dess meddelat att han ”tagit professionell hjälp” för att ”hantera sina mediciner, ryggsmärtor och sömnproblem”.

Foto: TT

Tackar för stödet

Enligt amerikanska medier ska Woods ha skrivit in sig själv på ett rehabiliteringscenter.

”Jag har nyligen genomgått en intensivbehandling på en privat klinik på annan ort. Jag kommer fortsätta kämpa med detta med hjälp av mina läkare, min familj och mina vänner. Jag är så tacksam för allt stöd jag har fått”, skrev han på twitter i början av juli.

Nu när Woods gör sig redo för ännu ett comebackförsök passar han återigen på att hälsa till fansen.

”Jag vill tacka för stödet ni gett mig”‚ skriver han.

Detta blir Tiger Woods första tävling på nio månader.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf