Lindahl tar inte ut CL-segern på förhand

Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN

avTT

SPORTBLADET

Storsatsande Chelsea är nära en första kvartsfinal i damernas Champions League.

Londonklubben har 3–0 i ryggen inför returen mot Rosengård i Malmö.

– Det är en helt ny match, säger den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.

Det är nästan som att komma hem för den svenska landslagsmålvakten Hedvig Lindahl när hennes Chelsea på onsdagen ska möta Rosengård i returen av åttondelsfinalen i Champions League. När hon tillhörde den skånska klubben i början av 2000-talet hette dock föreningen Malmö FF.

"Känner för staden och klubben"

– Jag har ju lägenheten kvar här i Malmö och känner för staden och klubben, säger 34-åringen, som bodde i Malmö under perioden när hon spelade för Kristianstad i damallsvenskan 2011–2014.

Det var efter åren i Kristianstad som Lindahl flyttade till storsatsande Chelsea. Klubben har under sina två tidigare säsonger som längst nått 16-delsfinal i Champions League och har båda gångerna åkt ut mot Wolfsburg. Efter klara 3–0 mot Rosengård i London förra veckan är utgångsläget optimalt för att nå kvartsfinal för första gången, men Lindahl är ödmjuk.

– Jag tycker att det fanns perioder i matchen då även Rosengård hade övertaget, men sett över 90 minuter så tycker jag att vi har fler sådana perioder. Och med lite bättre skytte hade vi kanske gjort ännu fler mål, men jag är stolt och glad över att vi presterade bra, säger hon inför kvällsträningen på Malmö IP.

Foto: Johan Nilsson/TT
Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, Chelsea, värmer upp på Malmö IP.

Obesegrat i ligan

Landslagsmålvakten tar dock inte ut något avancemang på förhand.

– Förhoppningsvis är vi såpass rutinerade att vi kan nollställa. Det är en helt ny match och vi vill vinna den, säger Hedvig Lindahl.

Chelsea är obesegrat i den engelska ligan efter fem omgångar, men åkte i helgen på sin första poängförlust efter 2–2 borta mot Reading. Det var de första målen som Lindahl släppte in i årets ligaspel.

Damlandslagets samtliga medaljer genom åren 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM