Sågade läktaren - åkte på skrällförlust

Foto: BILDBYRÅN
Thomas Brottman.
SPORTBLADET

Faluns coach Thomas Brottman sågade åskådarantalet i Jönköpings SSL-premiär.

När han väl var på plats själv så var publiken där – och Falun åkte på en skrällförlust.

– Jönköping förtjänar mer publik, säger Brottman.

Jönköping hade bara 377 åskådare i sin hemmapremiär i SSL-comebacken – något som Faluns rutinerade tränare Thomas Brottman valde att kritisera på twitter:

”377 st åskådare på nykomlingens Bolibompa-läktare i hemmapremiären... Warberg och Karlstad – snälla, kom tillbaks! Nu!!!”, skrev han då.

När Falun kom till Jönköping var det 1 105 på läktarplats och hemmalaget svarade för en praktskräll genom att 8-5-vinna.

– Jag tycker det var under all kritik att Jönköping hade så lite folk på sin premiär. Läktaren kommer jag aldrig tycka om. Jag vet inte vad det är för arkitekt som hittat på det där, men det ser för jävligt ut, säger Thomas Brottman och syftar till stolarna som är i olika färger.

Men du skrev att du ville ha tillbaka Warberg och Karlstad också?

– Jag syftade bara på publiken. Jönköping är en anrik innebandystad och förtjänar mer publik. Men nu var det bra, klart godkänt, både publik- och spelmässigt.

Stor hyllning

Falun ledde med 5-2 efter nästan halva matchen, sedan sköt Jönköping sju (!) raka mål och man blev därmed första lag att vinna mot mästarna den här säsongen.

En av de största matchhjältarna var hemmamålvakten Filip Bergman.

– Jag har väl hållit på med innebandy i 30 år eller något och det där var en av de bästa målvaktsinsatser jag sett, säger Thomas Brottman.

– Han började lite dåligt vilket gör det ännu mer otroligt, att växa in så, andra halvan var det sjukaste jag sett.

Filip Bergman tog åt sig av berömmet:

Jönköing har varvat upp

– Oj, det var stora ord. Jag vet knappt vad jag ska säga, det var en skön vinst och en personligt bra insats, säger han.

– Efter att jag släppt in femte målet så kom jag in i någon zon, det bara flöt på. Sedan var vi som lag starka kring kassen också.

Jönköping har efter en säsongsinledning med fyra raka förluster nu vunnit tre av de fyra senaste matcherna.

– Vi var inte helt där i början, vi var okej men spelade inte tillräckligt cyniskt. Nu har vuxit in i det och har bättre tålamod, säger Bergman.

ARTIKELN HANDLAR OM