Sebastien Ogier världsmästare - Tidemand bäst i Wales

Reporter: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Sebastien Ogier världsmästare -  Tidemand bäst i Wales
Foto: WRC
Sebastien Ogier världsmästare - Tidemand bäst i Wales

Sebastien Ogier gjorde det igen.

Han är världsmästare i rally.

– Det var en känslostorm när jag korsade mållinjen, säger han.

Fransmannen har vunnit fyra VM-titlar i rally tillsammans med Volkswagen, men efter förra årets titel lämnade tillverkaren VM och Ogier fick byta arbetsgivare.

Han valde Ford och M-Sport.

Och det har varit en succé. När Elfyn Evans vann VM-deltävlingen i Wales före Therry Neuville säkrade Ogier VM-titeln.

– Det har varit ett mycket tufft år och vi har fått jobba enormt hårt. Det är en fantastisk känsla att få vinna VM-titeln till M-Sport, säger Ogier.

Sebastien Ogier världsmästare - Tidemand bäst i Wales

Pontus Tidemand har redan säkrat VM-titeln i WRC2 och han dominerade deltävlingen i Storbritannien från första till sista sträckan.

– Målet var att göra en stark avslutning på säsongen och visa varför vi står här med VM-guldet. Den målsättningen lyckades vi med och jag kunde inte vara mer nöjd, både för vår egen del och för SKODA Motorsports fantastiska team som gjort ett otroligt jobb hela året för att ge oss de bästa möjliga förutsättningarna att prestera på topp, säger Tidemand.

– Säsongen har varit otroligt lyckad och att alla inblandade har jobbat hårt har varit nyckeln. Vi har förberett noggrant inför varje tävling och inget har lämnats åt slumpen varken med bil, noter eller allt runtomkring. Jonas har gjort ett kanonjobb, han är en av världens mest erfarna kartläsare och vårt samarbete har varit perfekt ända sedan han tog plats i högerstolen förra året. Jag är verkligen spänd på att se vad framtiden har att ge.

Publicerad: