Djokovic slår tillbaka: ”Jag behöver inte bevisa något”

Novak Djokovic har anklagats för att fejka sin lårskada.

Något han dementerade under gårdagens presskonferens.

– När andra spelare är skadade, då är de offer. När det handlar om mig, då fejkar jag, säger Djokovic enligt Tennis Majors.

Novak Djokovic har besvärats av en lårskada under Australian Open. Serben har kört på ändå, men ska ha anklagats för att fejka sin skada.

Djokovic vann under gårdagen mötet med Alex de Minaur. Efter segern adresserade 35-åringen de som ifrågasatt hans skada under presskonferensen.

– Jag lämnar tvivlet åt andra – låt dem tvivla. När andra spelare är skadade, då är de offer, men när det handlar om mig, då fejkar jag. Det är väldigt intressant... Jag känner inte att jag behöver bevisa något för någon, säger Djokovic enligt Tennis Majors, och fortsätter:

– Jag har gjort magnetröntgen, ultraljud och allt annat, både två år sen och nu. Om jag kommer publicera det i min dokumentär eller på sociala medier beror på hur jag känner. Kanske kommer jag göra det, kanske inte.

Motståndarens utspel

En av personerna som verkade tvivla på Djokovic skada var just hans motståndare Alex de Minaur.

– När jag spelade mot honom tyckte jag att han rörde sig rätt bra, så... Jag vet inte. Antingen är jag inte en tillräckligt bra tennisspelare för att exponera det, eller... säger de Minaur enligt Daily Mail.

– Jag är inte intresserad av vad folk tycker och tänker. Det är intressant att se hur folks narrativ kring mig fortsätter. Ett narrativ som är annorlunda jämfört med andra spelare som gått igenom liknande situationer. Men jag är van vid det, och det ger mig bara extra styrka och motivation. Så jag tackar dem för det, säger Djokovic.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.