Kastade pegg: ”Omoget barn”

Rory McIlroy vägrade hälsa på Patrick Reed.

Då svarade amerikanen med att snärta i väg en pegg mot superstjärnan.

– Ska han bete sig som ett omoget barn kan han lika behandlas som ett, säger Reed.

Patrick Reed, en av golfens mest kontroversiella figurer, fortsätter att skaffa fiender inom sporten – och den här gången är det alltså självaste Rory McIlroy han blivit osams med.

McIlroy har varit den mest högljudda kritikern mot den nya, saudistödda golftouren LIV, som Reed anslöt sig till förra sommaren. Så när Reed kom fram för att hälsa på McIlroy på rangen i Dubai inför denna veckas tävling möttes han av kalla handen.

– Jag kände inte för att snacka med honom, berättar McIlroy.

”Ignorerade mig”

Reed kontrade då med att snärta i väg en pegg mot den nordirländske stjärnan, vilket snabbt blev en stor snackis inom golfvärlden.

– Jag och Rory har haft några häftiga bataljer genom åren, bland annat på Augusta (Masters 2018). Vi har varit ganska goda vänner fram till jag skrev på för LIV. När jag såg dem på rangen gick jag fram och skakade hand med Harry (Diamond, McIlroys caddie) och önskade honom gott nytt år. Rory valde däremot att ignorera mig, och jag tror vi alla vet varför – för att jag har gått över till LIV. Eftersom mina peggar har en ”Team Aces LIV”-logga på sig tänkte jag att det vore lite roligt att snärta i väg en mot honom. Det är lite lustigt att den här lilla incidenten har blossat upp till att det låter som att jag knivhuggit honom…, säger Reed.

Patrick Reed.
Patrick Reed.

Störd på julafton

Patrick Reed har nyligen stämt kände tv-kommentatorn Brandel Chamblee och tv-kanalen Golf Channel på omkring 750 miljoner dollar för ärekränkning.

Nu berättar McIlroy att han blivit kallad som vittne i ärendet.

– En advokat knackade på min dörr på julafton och lämnade över en ”subpoena” (kallelse till rätten), säger McIlroy.

Den incidenten var ytterligare en faktor till att han inte längre vill ha med Patrick Reed att göra.

– Jag var hemma med min familj på julafton och ville bara ha lugn och ro. Då är det inte så trevligt när en advokat kommer och knackar på dörren… Jag lever i verkligheten, jag vet inte vilken värld Patrick Reed lever i. Om jag vore honom hade jag inte förväntat mig en hälsning eller handskakning, säger han och fortsätter:

– Om det var tvärtom, att jag hade kastat en pegg mot honom, så hade han förmodligen skickat in en ny stämningsansökan…

Patrick Reeds svar?

– Det är synd eftersom vi har haft en bra relation tidigare. Men om han ska bete sig som ett omoget barn kan han lika behandlas som ett.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.