Rosengård håller på Linköping – och väntar gärna med guldet

Publicerad 2022-10-24

KRISTIANSTAD. Linköping FC får oväntat stöd inför mötet med IFK Kalmar.

Av FC Rosengårds stjärnor. De regerande mästarna håller på guldkonkurrenten - för att slippa bli mästare i TV-soffan.

– Min önskan och dröm är att få avgöra på planen om en vecka, säger Olivia Schough

Linköping FC jagar fortfarande årets SM-titel och för att hålla liv i kampen måste laget besegra IFK Kalmar på hemmaplan. Laget har vunnit 13 av de senaste matcherna i OBOS Damallsvenskan och enligt stjärnorna från tabellettan Rosengård får de gärna ta både en och två segrar till - mot Kalmar i kväll och Kristianstad DFF på fredag.

– Jag tar gärna ett SM-guld, vilken dag som helst i veckan, men min absoluta önskan är att få det på planen och inte hemma, säger Olivia Schough efter segern mot Kristianstad DFF.

Ser ni Linköpings match mot Kalmar tillsammans?

– Det borde vi göra, men vi har inte hunnit prata om det. Vi är så fokuserade på vad som gäller här och nu att vi inte hunnit tänka vidare, säger hon.

– Det enda jag vet är att vi ska vinna SM och får jag välja vill jag göra det nästa måndag, hemma mot Djurgården.

Innan dess har laget ett väldigt tufft schema. Måndagen var egentligen träningsledig, sedan väntar två träningspass och förberedelser inför det som kan beskrivas som årets match.

Olivia Schough.

FC Rosengård mot FC Barcelona i Champions League

FC Rosengård möter FC Barcelona på hemmaplan, en match som är utsåld trots att både MFF:s herrar spelar i Europa League i Malmö och Malmö Redhawks möter Färjestad hemma i SHL.

– Det är absolut årets match i Champions League, och det är en go känsla i gruppen där det finns en enorm glädje inför matchen . Det är en riktigt rolig utmaning, men om det är årets match?, säger Olivia Schough.

– Tja, får vi ta ett SM-guld på hemmaplan kan det också ses som årets match. Just nu är det svårt att välja för varje match är så oerhört viktig, både i Champions League och i Damallsvenskan. Nu har vi tagit detta steg mot titeln och då måste vi fokusera om mot torsdagen .

Hur ska ni lyckas vinna mot Barcelona?

– Om vi kan få till vårt fysiska spel blir det riktigt bra, vi måste också ha ett kompakt försvarsspel. Sedan blir de fasta situationerna viktiga. Men det är lite läskigt att de slog Benfica med 9–0. Det är rätt mycket. Respekt.