Stefan Holm om kärleken

Höjdhoppsikonen förlovad med Jessica Eriksson

Publicerad 2023-03-18

Stefan Holm har förlovat sig med kärleken Jessica Eriksson.

För Sportbladet berättar höjdhoppslegendaren om lyckan.

– Det känns jättebra och väldigt trevligt.

Följ ämnen
Friidrott

Det var sommaren 2020 som höjdhoppslegendaren Stefan Holm, 46, visade upp sin nya kärlek Jessica Eriksson i ett inlägg på Instagram med texten ”Du och jag” följt av ett rött hjärta.

Nu har paret tagit relationen vidare och förlovat sig. Ringbytet skedde i onsdags under en resa till London.

”Det hände en grej i London igår, 15/3-23…”, skrev Stefan Holm på sociala medier under torsdagen till en bild där de håller varandras händer och där man även kan se deras ringar.

Bland de som gratulerar till förlovningen märks bland andra artisten Richard Herrey, friidrottaren Erika Kinsey och amerikanske höjdhopparen Jamie Nieto.

”Vi gjorde det i London”

Sportbladet har varit i kontakt med Stefan Holm och Jessica Eriksson som berättar om den stora lyckan.

– Det känns jätteroligt såklart och väldigt bra och vi är så klart lyckliga. Vi har precis kommit hem från London, säger Jessica Eriksson varpå Stefan Holm fortsätter:

– Jag håller med föregående talare. Det känns jättebra och väldigt trevligt.

Jessica Eriksson och Stefan Holm.

Men hur själva frieriet gick till vill han inte gå in på.

– Det håller vi för oss själva. Vi har förlovat oss och vi gjorde det i London. That’s it.

Hur tänker ni kring bröllop?

– Vi tänker att vi njuter av att vara förlovade. Vi gör ju väldigt mycket saker ihop, skriver mycket ihop och har fullt upp med det, säger Jessica Eriksson.

”Vi kompletterar varandra”

Stefan Holm fyller i:

– Det är precis som Jessica säger. Nu är vi förlovade, men sedan får vi se om vi går vidare med den frågan.

Stefan Holm och Jessica Eriksson skriver också böcker tillsammans och för några år sedan vann de en novelltävling vilket gav dem blodad tand. De har skrivit flera barnböcker och i maj släpps deras första roman ”Människor som hör ihop”.

Jessica Eriksson berättar:

– Den trycks just nu och det känns verkligen jättespännande. En del av boken utspelar sig faktiskt just i London. Men det är inte inspirerat av oss utan snarare av olika historier vi har hört och så väver vi in det i våra berättelser. Nu känner jag att det bara är jag som pratar här…

Stefan, nu får du ta och berätta vilken härlig fästmö du har.

– Jo, men det har jag verkligen. Ni hör ju själva. Haha! Men vi har väldigt kul tillsammans och framför allt när vi skriver ihop. Vi har båda alltid tyckt väldigt mycket om att skriva och läsa, och nu gör vi det tillsammans. Jag tycker vi kompletterar varandra väldigt bra i skrivandet och att vi lyfter varandra.

Bland Stefans Holms idrottsliga meriter märks kanske framför allt OS-guldet i Aten 2004, men också hans fyra VM-guld inomhus. Stefans Holms personliga rekord är 2,37 utomhus och 2,40 inomhus.

Idag arbetar han som höjdhoppstränare och tränar bland andra sonen sonen Melwin Lycke Holm, 18, som han har med exhustrun Anna Lycke.  

Vill du helst titulera dig som tränare eller författare numera?

– Än så länge är jag huvudsakligen tränare, men skulle jag och Jessica börja sälja miljonupplagor så skulle jag kunna tänka mig att byta titel.

Följ ämnen i artikeln