”Vi sa aldrig något till någon”

Foto: Kin Cheung / TT / NTB Scanpix
Christinna Pedersen (vänster) och Kamilla Rytter.
SPORTBLADET

Christinna Pedersen och Kamilla Rytter fick hela Danmark att stanna upp när de spelade OS-final i Rio.

Men det är först nu, efter nio år av hemlighetsmakeri, som ett av idrotts-Danmarks populäraste par vågar berätta hela sanningen – om att de är ett par även vid sidan av banan.

– Vi sa aldrig något till någon, säger Kamilla till Ekstra Bladet i en intervju om parets kommande bok ”Ett unikt samarbete”.

Foto: Kin Cheung / TT / NTB Scanpix
Rytter (vänster) och Pedersen tog OS-silver i dubbel i Rio 2016.

De började som motståndare och tuffa konkurrenter. Christinna Pedersen spelade mixeddubbel med Joachim Fischer Nilsen och Kamilla Rytter hade sin partner i Thomas Laybourn. Men efter ett par tillfälligheter med sjukdomar och skador fick de två danska badmintonspelarna chansen att spela dubbel tillsammans.

Och tillsammans har de två nått stora framgångar. 2015 blev det VM-silver och i Rio 2016 fick de hela Danmark att stanna upp när de spelade final. Det slutade med ett silver och det definitiva genombrottet på hemmaplan.

Men under hela den här framgångssagan har de båda badmintonspelarna valt att hålla en sak hemligt för alla utom deras allra närmaste, det faktum att de också är ett par privat.

”Vi var fast beslutna”

I en ny bok, ”Ett unikt samarbete”, väljer de nu att berätta om sin hemlighet. En relation de själv aldrig såg komma där när de var tuffa konkurrenter 2009.

– Båda två var fast beslutna om att vi skulle ha man och några barn och leva ett vanligt familjeliv, säger Christinna Pedersen i en intervju med Ekstra Bladet.

Men bakom kulisserna blev kontakten mer och mer frekvent.

– Vi sa inte något till någon. Det var bara vi som visste. Vi kunde ju inte vara ett par. Det var en flirt och vad fan var det egentligen som var på gång?!, säger Kamilla Rytter.

När de till slut fick en vecka tillsammans som dubbelpar förstod de dock att relationen skulle växa till något annat.

– Det var en helt fantastisk vecka. Vi kunde äta middag tillsammans utan att någon undrade, minns Christinna.

Början på ett liv tillsammans – och på två av Danmarks mest framgångsrika idrottskarriärer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Badminton