Här är Sveriges grupp i handbolls-VM

Foto: CARL SANDIN, BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Här är lottningen till handbolls-VM i Tyskland i december.

Och Sverige fick tuffast möjliga motstånd – regerande världsmästaren och storfavoriten Norge.

– Kanske den tuffaste gruppen, så vi får någonting att bita i, säger förbundskapten Henrik Signell till förbundets hemsida.

Sverige drömmer om sitt första VM-guld i handboll. Och de blågula damerna kommer att få tuffast möjliga motstånd i gruppspelet.

Där väntar nämligen regerande världs- och Europa-mästaren Norge, tillsammans med Tjeckien, Ungern, Argentina och Polen.

– Det ser ut som en tuff grupp, kanske den tuffaste så vi får någonting att bita i. På pappret är så klart Norge favorit, medan vi, Ungern och Polen bör slåss om andraplatsen. Vi ska göra allt vi kan för att komma så väl förberedda som möjligt, säger förbundskaptenen Henrik Signell till förbundets hemsida.

”Har övertag på dem”

Norge har dominerat världshandbollen det senaste decenniet. Laget har bland annat två OS-guld, tre VM-guld och sju EM-guld – det senaste i Sverige i december.

Statistiken mot Sverige?

Den är inte direkt smickrande för blågul del.

Norge skickade bland annat ut Sverige i OS-kvartsfinalen 2008 och slog Sverige i EM-finalen 2010.

– Det var lika bra att få Sverige i gruppen. Vi har ett bra övertag på dem. I övrigt är det lag som Norge ska slå, säger TV2:s handbollsexpert Bent Svele till den norska sajten.

”Inte omöjligt vinna gruppen”

Sverige, som har ett EM-silver från 2010 som bäst, spelar sina matcher i Bietigheim-Bissingen i Baden-Württemberg.

– Ambitionen är att gå vidare med så bra placering som möjligt. Personligen är jag väldigt nöjd med de två senaste samlingarna vi har haft och jag ser det inte som en omöjlighet att vinna gruppen om vi fortsätter att göra bra saker och utvecklas, säger Henrik Signell.

VM spelas den 1–17 december.

ARTIKELN HANDLAR OM