Leo Borg, 14, segrade i Danmark

avSimon Norberg

Foto: MAGNUS SANDBERG

Leo Borg, 14, går i pappa Björns fotspår.

Tennislegendarens son vann en stor juniortävling i danska Hörsholm under lördagen.

”Vi är så stolta över dig", skriver mamma Patricia Borg på Facebook.

Leo Borg, 14, är inte bara son till tennislegendaren Björn Borg, han är även en stor talang inom samma sport som sin far och är i dagsläget rankad som nionde spelare bland alla pojkar under 14 år i hela Europa

I helgen var Leo och tävlade i Hörsholm, Danmark.

Tävlingen ingår i den europeiska juniortouren och Leo Borg tog sig hela vägen till final efter att ha vunnit fyra raka matcher på sin väg fram.

Vann i raka set

En final han sedan vann mot den femteseedade japanen Reiya Komagata med 7–6, 6–3.

"Grattis Leo, segrare i Hörsholm, Danmark. Vi är så stolta över dig", skrev mamma Patricia Borg på Facebook efter den stora triumfen.

– Jag började spela tennis när jag var tre, då var det min mormor som lärde mig. Jag insåg ganska tidigt att min pappa inte var vem som helst, har Leo Borg tidigare berättat.

Att vara Björn Borgs son för även med sig en del press och Leos tränare Rickard Billing berättade för Sportbladet i januari tidigare i år att han inte vill sätta onödig press på talangen.

– Jag har tränat Sverige-ettor som inte haft drivet och då går det inte. Han skulle kunna bli tennisproffs en dag. Men jag tycker att det är fel att prata om hur bra kan han bli.

Härnäst väntar nya tävlingar i Spanien för 14-åringen, där Lag-EM kommer avgöras.

ARTIKELN HANDLAR OM

Leo Borg

Tennis