Ostapenkos sannsaga fortsätter

avTT

Foto: Alastair Grant/AP/TT
Jelena Ostapenko är klar för kvartsfinal i Wimbledon.

För två månader sedan var hon en tennisspelare i mängden. Nu har Jelena Ostapenko vunnit elva grand slam-matcher i följd och är framme i kvartsfinal i Wimbledon.

Drömmen efter titeln på Roland Garros fortsätter.

Lettiskan Jelena Ostapenko, 20, var oseedad när hon vann Franska mästerskapen – hennes första WTA-titel i karriären. Hon fortsätter att skriva sin egen tennissaga i Wimbledon där hon är framme i kvartsfinal efter 6–3, 7–6 (8–6) mot fjärdeseedade Jelina Svitolina, Ukraina.

Ostapenkos baslinjebombande fungerar lika på gräset utanför London som i Paris, där hon via segern avancerade från 47:e till tolfte plats på världsrankningen.

Mot Svitolina slog Ostapenko hela 42 vinnare. Då gjorde det inget att hon också gav bort 39 bollar efter egna misstag.

Först till kvartsfinal

Lettiskan var på väg mot en enklare seger men darrade och brände tre matchbollar i egen serve vid ställningen 5–3 i andra set.

Ryskan Svetlana Kuznetsova blev först till kvartsfinal. Den sjundeseedade 32-åringen besegrade polskan Agnieszka Radwanska med 2–0 i set på knappt en och en halv timme, 6–2, 6–4.

Kuznetsova, som gör sin 14:e gräsklassiker, är därmed framme i kvartsfinal för fjärde gången – den första sedan 2007. Hon har aldrig nått längre än så.

Slovakiskan Magdalena Rybarikova är liksom Ostapenko i kvartsfinal för första gången. Hon besegrade kroatiskan Petra Martic med 6–4, 2–6, 6–3.

ARTIKELN HANDLAR OM

Wimbledon

WTA

Tennis