Han är Marcus Ericssons nya chef

Foto: TT
SPORTBLADET

Frédéric Vasseur.
Det är namnet på Marcus Ericssons nya chef.
– Jag är väldigt stolt, säger fransmannen.

Han är ingenjör och aerodynamiker i grunden och 2016 utsågs han till sportdirektör hos Renault, men han lämnade den positionen inför säsongen.

Nu har han fått jobbet som teamchef för F1-stallet Sauber. Han ersätter Monisha Kaltenborn som lämnade teamet tidigare i sommar.

– Frédéric Vasseurs har en lång och framgångsrik karriär inom internationell motorsport och den talar för sig själv, säger Pascal Picci som är ordförande hos Saubers ägare Longbow Financs S.A.

Marcus Ericssons nya chef

Han börjar sitt jobb redan på måndag den 17 juli, dagen efter Storbritanniens GP.

– Jag är imponerad över vilka möjligheter som finns i Hinwil, och över den talang och ambition som finns i teamet och jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans, säger han.

Foto: Lutz H/Wikipedia
Frédéric Vasseur.

– Jag är övertygad om att vi kan nå våra ambitiösa mål och längtar efter att få börja jobba med våra förare, mekaniker och all annan personal. Jag der fram emot att få vara med och bidra till nästa viktiga fas när vi ska utveckla teamet.

Motorproblem

Sauber och Marcus Ericsson har ett turbulent halvår bakom sig. Svenskens teamkollega Pascal Wehrlein har tagit fem poäng, Ericsson är än så länge utan. Bilen körs med fjolårets Ferrarimotor och har haft svårt att hänga med konkurrenterna. En stor uppdatering väntas till Ungerns GP den sista helgen i juli, men nu är det också hög tid att titta på arbetet inför 2018 och där rapporterar Auto Bild att teamet har fått problem. I april skrev Sauber på en motordeal med Honda, som också levererar motorer åt McLaren, men nu rapporterar den tyska tidningen att den affären har spruckit.
Stämmer det står Sauber nu utan motorleverantör till nästa säsong.

Fler F1-nyheter hittar du i F1-bloggen

ARTIKELN HANDLAR OM