”Det var vidrigt – ville ju inte pissa i liften”

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
SPORTBLADET

ST MORITZ. Matts Olsson hade en dramatisk uppladdning inför det andra storslalomåket.

Efter kisskaoset missade svensken pallen med 22 hundradelar. 

– Jag ville ju helst inte pissa i liften. Det var vidrigt, säger 28-åringen. 

Matts Olsson var tvåa i den sista världscuptävlingen inför VM. Efter det första storslalomåket i St. Moritz låg 28-åringen fyra med bara fyra hundradelar upp till pallen.

Men uppladdningen inför andra åket blev dramatiskt när ett uppvisningsflygplan kapade en vajer vilket ledde till att en tv-kamera kraschade i målområdet. 

Av säkerhetsskäl stannades liften och i den satt Olsson på väg upp till besiktning. Där blev han sittande. 

– Jag klev på liften ganska pissnödig, sedan stannade den en bit upp. Det var inget mer med det. Men sedan när vi har suttit en stund känner man att det här inte är bra för jag hade verkligen tänkt en smidig liftresa och sedan gå ut och pissa på toppen, berättar Olsson som hade sällskap i liften.

– Jag sitter med Manfredd Mölgg och en tränare där och sitter väl egentligen ganska tyst och bara håller mig och försöker att fokusera. Till slut blir det faktiskt så att jag säger till dem att jag kommer behöva pissa här i liften så de får ta stavarna och så tar vi upp den här kåpan.

”Jäkligt jobbig upplevelse”

I grevens tid hoppar liften dock igång och Olsson kan, nästan, andas ut.

– Den studsar igång och smyger uppöver. Då får jag hålla mig ytterligare lite till för jag vill ju helst inte pissa i liften. Men jag kommer upp och åker väl dubbelvikt till första bästa snövall. Det var vidrigt. 

Hur påverkade den här uppladdningen?

– Jag kunde ju inte tänka på något andraåk där och då i alla fall, jag kunde bara tänka på att hålla mig helt enkelt. Det störde väl inte så mycket i andra åket, men det var en jäkligt jobbig upplevelse.

”Tror inte att jag är Hirscher”

Olsson, som var femma på VM senast, hade några missar i det andra åket och hade bara 19.e bästa åktid. Till slut blev han sexa, bara 22 hundradelar från en pallplats. 

– Just nu är det lite tråkigt för jag tycker att med det andra åket och med den åkningen som jag har presterat på slutet så är den bra nog för att vara på pallen. Det var ett skitbra läge i dag, i slutändan misslyckades jag och det är tråkigt, säger han och fortsätter: 

– Jag gav mig själv chansen och det är ett fint resultat. Det är inte det att jag ska tro att jag är Marcel Hirscher efter att jag har haft en andraplats på världscupen, men just nu är man lite besviken absolut.

Hirscher vann guldet före landsmannen Roland Litinger. Norrmannen Leif Haugen knep bronset före Henrik Kristoffersen.

ARTIKELN HANDLAR OM