Maverick Vinales imponerande seger

Foto: JUAN MABROMATA / AFP
Maverick Vinales imponerande seger
SPORTBLADET

Efter 350 lopp är Valentino Rossi fortfarande en man att räkna med.
Han var tvåa i Argentinas GP.
– Det kändes verkligen bra, säger han.

MotoGP-legendaren Rossi jagar sin tionde VM-titel och körde upp sig från plats 17 på den tredje tidsträningen till plats två i Argentinas GP men han kunde inte göra någonting åt teamkollegan Maverick Vinales. Spanjoren tog sin andra seger för säsongen och detta är första gången sedan 1990 som Yamaha vunnit säsongens två första lopp.
– När jag stod på griden frågade min mekaniker om det var mitt 350:e lopp och han sa åt mig att köra ordentligt. Jag tycker att jag gjorde det, säger Valentino Rossi till motoGP.com.
– Men det var inte mycket jag kunde göra åt Maverick i dag.

Maverick Vinales imponerande seger

Bäst startade annars den regerande mästaren Marc Marquez, Hondaföraren pressade på ordentligt och hade ledningen när han plötsligt tappade kontrollen över sin mc i kurva 2.
– Jag körde bra, men självklart var de jag som gjorde ett misstag, även om jag inte vet riktigt vad som hände. Det är en stor besvikelse för det kändes bra, säger han i ett uttalande.
– Men jag mår bra.
När Marquez var borta kunde Viniales kontrollera loppet och vann Argentinas GP före Rossi och Cal Crutchlow. Inför nästa deltävling i Austin, USA, leder Viniales VM, 14 poäng före Rossi.

ARTIKELN HANDLAR OM