Jonte Karlsson får lämna Borås Basket

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Borås Basket åkte ut redan i kvartsfinal.

Nu får tränarprofilen Jonte Karlsson inte fortsatt förtroende nästa säsong.

– Det är klart att det är tråkigt, säger han.

Borås Basket har haft en tung säsong. Laget slutade femma i grundserien och åkte sedan ut med 3-1 i matcher i kvartsfinalen mot Uppsala.

Nu står det klart att klubben inte förlänger tränaren Jonte Karlssons kontrakt, som Borås Tidning var först med att berätta.

– Jag hade bara ett år så inget konstigt. De ville inte förlänga och det accepterar man, säger Karlsson som fick beskedet på telefon i lördags.

– Vi hade en jobbig säsong med mycket saker som hände med mycket skador och amerikan (James Washington) som lämnade i mitten av säsongen. Vi fick aldrig någon riktigt rytm, det är ingen annans fel än mitt.

Vad kunde du ha gjort annorlunda?

– Kanske titta på hur man tränar, vi fick lite skador. Jag kanske gick för fort fram med det som är min filosofi, med en kravbild som kanske var för hög och där jag trodde att det skulle gå fortare. Det var kanske naivt att jag trodde att jag skulle förändra människors attityder fort så där får man vara självkritisk.

”Brinner för det här”

Vad menar du med att förändra människors attityder?

– Jag är ju som jag är som ledare och människa och ville kanske ha lite mer bett, men det är inte så lätt att ändra på människor. Jag är lite mer av krigarvarianten, och mycket för aggressivitet och kliva fram. Det blev kanske lite för mycket och vi tappade mycket när Washington lämnade för han stod för mycket av det. Det blev väl inte som jag ville så det var lite tråkigt. Men jag har haft många fina stunder i Borås. Framför allt vill jag lyfta publiken som är outstandig, det är inget snack om att Boråspubliken är en egen klass. Det är en fröjd att spela hemmamatcher.

Vad som händer nu för Karlsson, som lämnade jobbet som landslagschef för tränarjobbet, är oklart.

– Jag fick reda på det här i lördags och jag har lön den här månaden också sedan får jag väl gå till arbetsförmedlingen, säger Karlsson som gärna vill fortsätta jobba med basket.

– Jag brinner för det här, det har jag alltid gjort. Det vore kul att jobba med basket. Men det finns inte så många jobb och de kanske tycker att gubben är gammal så jag vet inte om någon har någon nytta av mig någonstans. Men jag hoppas att det löser sig.

ARTIKELN HANDLAR OM