Nico Rosberg

Chef lämnar mästarna - för Williams?

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Han har vunnit allt med Mercedes.
Men nu lämnar Paddy Lowe mästarteamet - och det kan öppna för Valtteri Bottas.

Nu är det klart, Paddy Lowe lämnar Mercedes. Där har han varit teknikchef sedan 2013 och varit en av männen bakom teamets dominans.

– Paddy har spelat en viktig roll för de framgångar som vi har haft de senaste åren och vi tackar honom för det som han har gjort för Mercedes, säger teamchefen Toto Wolff.

Britten Lowe har tidigare arbetat för McLarens F1-team och nu sägs han vara aktuell för jobbet som teamchef hos Williams, ett team som han representerat tidigare. Han kom dit 1987, vann VM med Nigel Mansell 1992 och arbetade för det stallet i sex år.

– De senaste tre och ett halvt åren med Mercedes har varit otroliga och jag har arbetat tillsammans med fantastiska människor, säger han.

– Men nu ser jag fram emot andra utmaningar.

Öppna för Bottas

Lowes växel från Mercedes till Williams kan öppna för att det tyska mästarteamet snart presenterar Valtteri Bottas som förare vid sidan av Lewis Hamilton. Finländaren har varit på besök i Mercedes fabrik och teamet letar efter en förare sedan mästaren Nico Rosberg bestämt sig för att lägga av. Man vill ha en förare med erfarenhet av F1 som dessutom kan matcha Lewis Hamilton utan att det blir någon intern kamp om positionerna i stallet.
– Pascal Wehrlein och Lewis vore en mix med stor risk för explosion, har stallchefen Toto Wolff sagt när han diskuterat framtiden i media.
– Jag vill absolut undvika att vi upprepar det som hände 2007 när Alonso och Hamilton var i samma team. Det är en väg vi definitivt inte vill gå in på.

Den gången var Fernando Alonso regerande mästare och Lewis Hamilton kom som nykomling till teamet, förarna kämpade om VM-titeln både på och utanför banan vilket ledde till att Ferraris Kimi Räikkönen vann VM.

Tio veckor kvar

Det ryktas om att teamet är intresserat av att anlita James Allison som lämnade Ferrari tidigare i år sedan hans hustru gått bort, men Mercedes vill inte kommentera de uppgifterna.

– Det är inte en person som ligger bakom framgångar inom F1 utan det handlar om den styrka och det djup som en organisation har , säger Wolff.

– Vi har den kunskapen som krävs för att bygga vidare de framgångar vi har haft redan under 2017 och även under de år som följer.

Stallet presenterar sin bil för 2017 den 23 februari, säsongen inleds i Melbourne Australien med det första träningspasset den 24 mars.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nico Rosberg

Toto Wolff

Mercedes

Motorsport

Formel 1