Ferrari vill ha Mick Schumacher

"Vi rullar ut röda mattan”

Foto: Jens Wolf / TT / NTB Scanpix
I pappas hjulspår? Michael Schumacher vann fem VM-titlar med Ferrari, nu är stallet intresserade av att skriva kontrakt med sonen, Mick Schumacher.
SPORTBLADET

Mick Schumachers väg mot F1 har öppnat sig.
Ferrari vill skriva kontrakt med rekordmästarens son.
– Vi rullar ut den röda mattan.

Michael Schumacher är tidernas mest framgångsrika F1-förare. Han vann sju VM-titlar under sin karriär och nu arbetar hans son Mick för att ta samma väg i livet. 17-åringen debuterar i år i EM i formel 3, en serie som bland annat lotsat förare som Alain Prost, Michele Alboreto, Esteban Ocon och Lance Stroll till Formel 1. Det är också en serie som Felix Rosenqvist vann 2015 och han kör numera i Formula E, VM för elbilar.

Mercedes, som var Michael Schumachers sista team i F1, har visat intresse för Mick Schumacher, Bernie Ecclestone vill se honom i F1 och nu förklarar även Ferrari att de gärna vill skriva kontrakt med den unge tysken.

Det italienska teamet vill ha honom till sin juniorsatsning.

– Självklart följer vi honom, säger Massimo Rivola som är ansvarig för juniorsatsningen FDA till Gazzetta dello Sport.

– När det gäller hans framtid, jag vet inte vad Mick kommer att bestämma sig för, men om han vill vara med vi vårt juniorprogram så kommer vi att rulla ut den röda mattan.

Mästarteam 2017

Han ska köra för mästarteamet Prema 2017 och där blir han kollega med kinesen Guanyu Zhou som också tillhör FDA.

– Mick är en kille som är bra uppfostrad och inte har för höga tankar om sig själv. Hans föräldrar har gjort ett bra jobb, säger Rivola.

– Han är ung och måste klara att leva med ett stort tryck från media, men han klarar det bra.

Mick Schumacher har synts i Mercedes depå under F1-säsongen och han har också varit gäst på ett par av biltillverkarens evenemang, men nu är även Ferrari intresserade av att knyta till sig sonen till mannen som vann fem VM-titlar tillsammans med teamet.

Foto: Shizuo Kambayashi / TT / NTB Scanpix