Klart: De sänder Stockholm Open

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

Viasat säkrar rättigheterna till ATP World Tour Masters 1000 och ATP World Tour Finals till och med 2019.

Dessutom sänder kanalen årets upplaga av Stockholm Open som startar den 15:e september.

– Vi kör en rivstart i oktober med tävlingen i Shanghai direkt följt av den inhemska klassikern Stockholm Open, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

ATP-turnén, som mynnar ut i att världens åtta bäst rankade tennisspelare möts i en ”final” i London i november, är tennissportens högst rankade turnering efter de fyra Grand Slams.

Nu står det klart att det blir Viasat som sänder finalmatcherna. Dessutom sänder kanalen Stockholm Open, med en hel del intressanta namn.

– Kevin Andersson, US Open-finalist, samt Juan Martin Del Potro, som sluggade ut Roger Federer i kvarten i samma turnering, är två namn som sätter stark karaktär på tävlingen, säger Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

Även de svenska bröderna, Mikael och Elias Ymer, deltar i tävlingen.

Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Bröderna Ymer vann turneringens dubbelpel 2016

Nunstedt säger också att tennisen är viktig för kanalen.

”Tennisen inne i ett spännande skede”

– Vi har en stark tradition av tennis på MTG (Viasat). ATP-tennisen har vi haft under flera år, men vi har också en historia av Grand Slam-turneringar, OS och Davis Cup i våra kanaler säger Per Nunstedt, som även hävdar att tennisen går igenom en spännande fas.

– Tennisen är inne i ett otroligt spännande skede. Vi har spelare som Federer och Nadal som fortfarande levererar på absolut högsta nivå samtidigt som nästa generation börjar utmana, säger Nunstedt.

I fjol var det Cmore som hade rättigheterna till tennisens ATP-tour, men bolaget valde att inte förlänga avtalet efter föregående säsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE