Stängs av – efter kokainskandalen

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Adrian Wyld / TT / NTB Scanpix

I somras testades den brittiske tennisspelaren Dan Evans positivt för kokain.

Nu kommer straffet: Ett års avstängning.

– Jag begick ett stort misstag, har Evans sagt.

Det var den 23 juli i somras som 27-årige Dan Evans – då på plats 50 på världsrankningen – kallade till presskonferens och berättade att han hade testat positivt för kokain.

– Det enda jag kan göra är att be om ursäkt från botten av mitt hjärta. Jag begick ett stort misstag som jag måste stå för. Det är väldigt viktigt för mig att ni är medvetna om att det togs utanför tävlings- och tennissammanhang, sa Evans då.

Sedan dess har han varit avstängd i väntan på en dom.

Nu har den kommit.

Stängs av i ett år

Det internationella tennisförbundet (ITF) bestraffar honom med ett års avstängning, men eftersom han redan varit avstängd i väntan på sin dom så räknas den frånvaroperioden med i avstängningens totala längd.

”Mr Evans lämnade ett positivt urinprov den 24 april 2017 i samband med sitt deltagande i Barcelona Open. Testet skickades vidare till den internationella antidopningsbyrån Wada för vidare analys, och även där hittades spår av kokain.

///

Mr Evans har erkänt sig skyldig. ITF har accepterat Mr Evans erkännande gällande hur han fick i sig kokainet”, står att läsa i domen, enligt The Guardian.

Publicerad: