TV-kriget fortsätter – profilerna ger sig in i debatten

Foto: BILDBYRÅN
Discovery-profilerna Roberto Vacchi, Isabel Boltenstern och Jonas Karlsson.
SPORTBLADET

Telia och Discovery ser inte ut att närma sig en lösning i tv-kriget.

Nu går både Eurosport och flera av kanalens profiler ut och sätter press på Telia i sociala medier.

”Vi har erbjudit Telia alla de rättigheter de har efterfrågat”, skriver kanalen på Eurosport.

Det var i torsdags Telia meddelade sina kunder att förhandlingarna med Discovery (Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport m.fl.) brakat samman och att Telias 1,5 miljoner tv-tittare i stället får nöja sig med andra ersättningskanaler från och med 8 juni.

En tung smäll för många sportälskare då kanalerna bland annat har rättigheter till Sveriges VM-kval mot Franrike den 9 juni och framöver även bland annat U21-EM och Tour de France.

”Ersättningskanalerna är permanenta”

Telia har menat att Discovery inte ställt upp på de krav om flexibilitet som man ställt och till slut dragit sig tillbaka från förhandlingsbordet.

I dag slår Eurosport tillbaka på sin Facebook-sida.

”Vi ser att Telia i media och på sin Facebooksida säger att vi ställer orimliga krav i förhandlingar. Vi kan försäkra dig om att så inte är fallet.

Vi har erbjudit Telia alla de rättigheter de har efterfrågat. Vi har sträckt oss långt för att nå fram till ett avtal, och var nära att komma överens tidigare i veckan. Sedan informerade Telia oss att de bestämt sig för att göra andra affärer och att de nu insisterar på att betala oss mindre för vårt innehåll än vad de gör idag. De säger nu även att den lösning med ersättningskanaler som de erbjuder dig som Teliakund är permanent, inte tillfällig.”, skriver man.

Även flera av kanalens profiler har ryckt ut i sociala medier för att sätta press på förhandlingarna.

27 dagar kvar till Touren. Vi direktsänder på @eurosportse. På torsdag försvinner både den kanalen, Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 2 med flera från @teliasverige utbud. Hoppas innerligt på en lösning. Gärna en snabb sådan”, skriver Roberto Vacchi på Instagram.

”Håller tummarna”

Isabel Boltenstern skriver:

”Håller tummarna att förhandlingarna återupptas så ingen går miste om Sve-Fra på fredag, eller kommande rättigheter heller för den delen”

Jonas Karlsson är också orolig.

”... det händer även mindre kul saker.
På fredag kväll spelar herrlandslaget VM-kvalmatch i fotboll mot Frankrike. Tyvärr riskerar 1,5 miljoner Teliakunder missa matchen, eftersom Telia sannolikt blockerar Discoverys kanaler (bl a Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport) från sina plattformar från och med torsdag. 
Jag har varken insyn i detaljer eller några svar, utan tycker mest det är tråkigt. Mest trist är det såklart för alla er som inte längre får tillgång till all bra sport som finns i vårt utbud.
Jag hoppas det löser sig, förhoppningsvis inom kort. ”

ARTIKELN HANDLAR OM

Sport i tv

Eurosport

Kanal 5

Telia