Svahns utbrott efter finalmissen

TRONDHEIM/STOCKHOLM. Linn Svahns tid räckte inte till en final.

Då kastade sprintledaren mobilen i snön och slog staven i träningscykeln.

– Det är helt sjukt hur dålig man kan vara och åka i ledarväst. Jag förtjänar den inte, säger en arg Svahn.

Linn Svahn hade chansen att dryga ut ledningen i sprintcupen rejält mot Anamarija Lampic. Men supersprintern tog sig inte vidare från semifinalen. Svahn gjorde en bra sista kurva, men fick inte det spår hon ville på upploppet och slutade fyra.

– För det första är jag så förbannad på att alla tror att våra vallare suger. Våra vallare är skitbra och i dag hade vi otroligt bra skidor. Men jag förstör för mig själv och tror att jag är starkare än vad jag är och inte behöver gå med så mycket fäste. Det fuckade up för mig själv. Det är helt och hållet mitt fel, säger Svahn.

Kastade mobilen

Det fanns hopp om att tiden skulle räcka, men så blev det inte.

Svahn följde dramatiken både live och via mobilen från en träningscykel. När svenskan insåg att tiden inte skulle räcka svartnade det.

Svahn drämde mobilen i snön och tog sedan staven och slog den i träningscykeln.

– Jag vara bara arg.

Vad ska du göra nu? 

– Jag ska gå till pappa och mamma. 

Är det dem som är bäst på att trösta? 

– Jag behöver inte bli tröstad, jag behöver gå ut och straffträna. Vi får se vad jag gör. Det är något som media inte kommer få veta i alla fall.

”Ska gå längre in i skogen”

Svahn kommer ändå att dryga ut ledningen i sprintcupen eftersom Lampic åkte ut redan i kvarten. Det var dock ingen tröst.

– Det spelar ingen roll om man har en sprintväst om man inte kan vinna tävlingar. Det är inget jävla plåster på såren. Det är bara för dåligt. Man ska inte vara så dåligt som jag är i dag. Jag är så jävla ”b-ig”, säger hon.

Landslagsledningen meddelar att det kommer att prata med Svahn efter ilskan.

– Jag har hört om utbrottet och så får det inte vara. Man får vara sur men man måste kunna behärska sig, säger tränaren Stefan Thomson.

Svahn bad också om ursäkt för sitt utbrott en stund senare.

– De har väl rätt. Man ska i alla fall inte visa sådant där andra kan se och det ber jag om ursäkt för att jag gjorde i dag. Jag är väl ung och dum och tänker inte på att media har koll på sånt, det ska jag tänka på till nästa gång och gå ännu längre in i skogen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.