Vann CL i våras – nu på väg att gå under

Tvingas släppa stjärnorna efter uteblivna löner

I våras vann Vardar Champions League i handboll.

Nu är den nordmakedonska storklubben mycket nära en undergång.

I dag lämnade två av de största stjärnorna med omedelbar verkan.

Hela handbollsvärlden ställer sig frågan:

Vad händer i Champions League-mästarna Vardar?

Så sent som i våras vann den nordmakedonska storklubben Champions League.

I dag lämnade två av de största stjärnorna klubben mitt under säsongen.

Den väldige högernian Dainis Kristopans, som sedan lång tid tillbaka skrivit på för Paris SG till nästa säsong, är klar för tyska Füchse Berlin säsongen ut.

Den ryske veteranen och spelmotorn Pavel Atman flyttar hem till Ryssland, till storsatsande Spartak Moskva, med omedelbar verkan.

Nära kollaps

Anledningen är att Vardar är på väg att kollapsa ekonomiskt. Man har inte råd att betala ut lönerna till spelarna och tvingas därmed släppa dem innan transferfönstret stänger den 15 februari.

– Jag har inte fått ut en enda lön den här säsongen, på sju månader. Krisen är uppenbar och klubbens framtid är extremt osäker. Vi hade många frågor men vi fick inga svar och jag måste tänka på min familjesituation. Min fru och jag väntar vårt andra barn, så jag var tvungen att fatta ett beslut, säger Atman till ryska medier.

Fler stjärnor lämnar?

Enligt nordmakedonsk media väntas fler spelare lämna de närmaste dagarna.

Samtidigt är det ingen överraskning att Vardar har ekonomiska problem. Det har ryktats länge om att ryske månmiljonären Sergej Samsonenko, som investerat jättesummor under många år och stått för 90 procent av klubbens intäkter, tröttnat och velat dra sig ur.

Nu verkar det bli så och en hel del talar för Vardar kommer att gå i konkurs eller i varje fall starta om som en lågbudgetklubb utan stjärnor.

Vardar har förlorat fyra raka matcher i Champions League och halkat ner till sista slutspelsplatsen i sin grupp.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.