Avslöjar: Beutler får nytt kontrakt

Om katten har nio liv – hur många har då Dan Beutler i sin handbollskarriär?

Sportbladet kan avslöja att 42-åringen får nytt kontrakt med Malmö.

– Jag har ett otroligt driv och sug att spela handboll igen, säger han.

Flinck
Flinck

För snart ett år sedan avslöjades det att handbollsmålvakten Dan Beutler hade åkt fast i ett dopningstest den 28 mars i fjol, mitt under kvartsfinalserien för sitt HK Malmö, efter att tagit kokain.

Beutler hade då skrivit ett kontrakt med danska GOG inför hösten men detta revs när han åkte fast och sedan dömdes till först 15 månaders avstängning som sedan sänktes till 12 månader.

Ex-landslagsmannen var då 41 år och de flesta var övertygade om att karriären var över.

Corona stoppade comebacken

Men i vintras, när straffet led mot sitt slut, skrev Beutler i stället ett nytt kontrakt med Malmö som gällde säsongen ut. Men han hann inte göra någon comeback innan corona stängde ner säsongen.

Nu kan Sportbladet avslöja att Beutler, som fyller 43 i oktober, förlänger med HK Malmö. Han och klubben har valt att lösa ut det optionsår som fanns i det senaste avtalet.

– Detta är vi väldigt glada för. På det sätt Dan har kommit tillbaka och det han har visat upp på träning så kommer detta att bli en bra förstärkning för laget. Vi kommer att få ett av ligans bästa målvaktspar, säger ordförande Jörgen Rasmusson.

Jensen ratas

Det betyder att en annan veteran, Oscar Jensen, får lämna och att Beutler bildar målvaktspar med Anton Hellberg, som kom till Malmö i fjol och gjorde succé direkt.

– Dan kan fortsätta ha ett mentorskap för Anton Hellberg och utveckla honom till att nästa nivå i sin karriär, som han har hjälpt Kristian Saeverås och Robin Paulsen Haug tidigare.

Är du rädd för att lägga av med handbollen, Dan?

– Nej, tvärtom. Jag har ett otroligt driv och sug att spela handboll igen. När mitt missbruk tog handbollen ifrån mig så skapade det en ännu större hunger och drivkraft.

Är detta det sista kontraktet?

– Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig. Jag vill avsluta min karriär i Malmö och känner en stor tacksamhet mot Jörgen och Stian (Tönnesen, tränaren). men jag vågar inte säga om det här är det sista. Det kan bli ett år till, säger Beutler.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.