Motorsport

Lewis Hamilton vann Spaniens GP

Femte dubbelsegern för Mercedes

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Mercedes gjorde det igen.

I Spaniens GP tog teamet säsongens femte dubbelseger - på lika många lopp.

Återigen gjorde Valtteri Bottas en något sämre start och den femfaldige världsmästaren Lewis Hamilton tvekade inte. Han tog ledningen av Spanien GP in i den första kurvan och kunde sedan styra F1-loppet.

– Att vinna fem dubbelsegrar är historiskt så jag är väldigt glad över att få vara med i det teamet. De har varit fem tuffa lopp och vi har en fantastisk bil, men det är ändå svårt att förstå och därför är jag glad över att vi kunde ta igenom alla svårigheter på banan, säger Lewis Hamilton.

– Jag gjorde en bra start och det är en lång väg till kurva ett här så att jag satsade, jag såg den röda bilen bakom oss men jag visste inte riktgit hur snabba de var.

Lewis Hamilton vann Spanien GP

Mercedes båda bilar var precis lika överlägsna som de var under träningarna och kvalet, inte ens det faktum att säkerhetsbilen kom ut på banan efter det att Lando Norris och Lance Stroll kolliderat under loppets sista halva kunde påverka resultatet.

Lewis Hamilton vann loppet före Valtteri Bottas och tog därmed även över ledningen i VM, britten är sju poäng före kollegan i sammandraget.

– Jag tappade allt i starten, erkänner Bottas efter loppet.

– Bilen uppförde sig konstigt. Jag hade problem med kopplingen som kom och gick. Vi måste ta reda på vad det berodde på.

Max Verstappen slutade trea i Spanien GP vilket gjorde att Red Bulls förare även gick upp på plats tre i VM-tabellen.

– Det var väldigt rörligt i första kurvan så jag backade av lite för att se vad jag kunde göra, säger Max Verstappen som tog Red Bulls andra pallplats för säsongen.

Nästa deltävling avgörs i Monaco om två veckor, den helgen handlar det däremot om helt andra saker än enbart en snabb bil.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Felix Rosenqvist tappade ledningen – rasade i Indycar Grand Prix

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Valtteri Bottas

Formel 1

Lewis Hamilton

Mercedes