Skidstjärnan kan bli kvar i rollen: Alla dörrar öppna

Av: Petra Thorén

Publicerad:

Ida Ingemarsdotter har just avslutat ett första kapitel som landslagstränare.

Det pågår en dialog som kan leda till en fortsättning.

– Jag har sagt ända sedan säsongen tog slut att jag håller alla dörrar öppna, säger hon.

Ida Ingemarsdotter var en riktig mästerskapsåkare. Åtta medaljer finns hemma i Östersund.

Bagaget är också packat med en bred och djup erfarenhet som de unga åkarna i Utvecklingslandslaget fått ta del av i vinter.

35-åringen har vikarierat för Martina Höök, som varit mammaledig. Nyligen avslöjade Sportbladet att Utvecklingslandslaget blir av med sin succétränare Johan Granath, vilket öppnar för Ida Ingemarsdotter. Hon har haft en dialog med den nya landslagschefen Anders Byström.

– Jag har talat med honom och berättat hur jag upplevt det halvår som jag varit inne och vikarierat för Martina, säger Ida Ingemarsdotter och påpekar:

– Anders håller på att sätta organisationen tillsammans med Daniel (Fårhaeus, längdchef) och jag har sagt ända sedan säsongen tog slut att jag håller alla dörrar öppna. Kommer det ett erbjudande får man överväga var det är och hur det står sig.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Jobbat på skidgymnasiet

Har du fått en konkret fråga?

– Jag har inget sådant, jag låter Anders göra jobbet klart. Får man en fråga får man överväga det. Hur villig man är att fortsätta det här livet, ständigt med en väska packad. Samtidigt är det otroligt roligt att jobba med den här idrotten.

Hon är nöjd med året som varit och på vinterns mästerskap för juniorer och U23-åkare blev det hela nio svenska medaljer.

– Jag hoppas att man har kunnat bidra med vissa saker eftersom man kom ganska tidigt från sin elitkarriär, säger Ida Ingemarsdotter.

Hon har under vintern också arbetat som tränare på skidgymnasiet i Åsarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN