Otto Wallins supermatch sänds på Viaplay

avJonathan Nilsson

Otto Wallin har fått sitt livs chans.

14 september möter den svenske tungviktaren världsstjärnan Tyson Fury, i en match som sänds exklusivt på Viaplay.

– Det är en otroligt stor möjlighet för mig och jag är redo att ta den, säger Wallin.

Sundsvallssonen Otto Wallin har radat upp 20 segrar (13 knockouter) sedan proffsdebuten 2013, och har börjat göra sig ett namn internationellt.

Trots det är den 28-årige svensken närmast okänd för den stora publiken.

Det blir ändring på det när han den 14 september kliver in mellan repen på T-Mobile Arena i Las Vegas för att möta Tyson Fury, som även han är obesegrad som proffs.

– Det här är den största matchen en svensk tungviktsboxare gått sedan Ingos dagar, det är riktig tungt, säger Olof Johansson, boxningsorakel och generalsekreterare i svenska proffsboxningskommissionen till Viasat.

Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Otto Wallin

”Har väntat på detta sedan jag var grabb”

Fury har siktet inställt på en returmatch mot Deontay Wilder, som behöll mästarbältet efter deras oavgjorda fajt. Men först ska han alltså ta sig an Wallin.

– Otto Wallin är världsrankad och är lång (1,98 meter), något som vi var ute efter med returmatchen mot Wilder i åtanke. Han är också southpaw (går med högerhand först), vilket medför en särskild utmaning, säger Fury.

Den 2,06 meter långe Fury är skyhög favorit, något som inte hindrar Wallin från att se fram mot fajten.

– Det känns fantastiskt att Viaplay och Nordic Entertainment Group sänder min och Furys match till folket hemma i Sverige. Det är en otroligt stor möjlighet för mig och jag är redo att ta den, säger Wallin till Viasat och fortsätter:

– Jag har väntat på detta sedan jag var en liten grabb, och jag kommer ge allt för att stå som segrare.

”Närmaste en Rockyhistoria man kan komma”

Viaplaytittare med sportpaket ges möjligheten att se Wallins match mot Fury natten den 14 september.

– Det här är det närmaste en Rockyhistoria man kan komma i verkligheten. Men boxningshistorien har också visat att det omöjliga faktiskt kan hända, något som nederlagstippade Andy Ruiz Jr visade när han nyligen besegrade Anthony Joshua, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tyson Fury

Boxning