Hanna Fogelström blir landslagsansvarig

avSimon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Så sent som förra veckan var hon expert under handbolls-EM.

Nu tar Hanna Fogelström istället över rollen som landslagsansvarig.

– Det är ett uppdrag som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till, säger Fogelström i ett pressmeddelande.

Handbollsprofilen Hanna Fogelström, 29, har som aktiv spelat både OS och VM. Dessutom har hon tagit sju SM-guld med sitt Sävehof, sex som spelare och ett som manager.

Ni som följde handbolls-EM från TV-sofforna känner också igen henne som studioexpert.

Nytt ansvar

Nu kommer nästa stora roll för Fogelström. Nu tar hon över som ny landslagsansvarig. Där kommer hon att ha ansvaret för både seniorlandslagen och U-landslagen.

– Det är ett uppdrag som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till. Jag älskar handboll på alla sätt och ser fram emot att vara med i satsningen på att göra våra landslag ännu bättre på alla punkter, säger Fogelström i ett pressmeddelande.

Så sent som i söndags sågs Göteborgaren analysera EM-finalen mellan Spanien och Kroatien i TV-rutan, men nu är det nya uppgifter som väntar.

– Det blir en omställning att gå från att i direktsändning analysera de svenska landslagen till att vara med och driva dess verksamhet, men det är en utmaning jag ser fram emot, säger Fogelström.

Annorlunda roll

Fogelström kommer att ha helhetsansvaret runt seniorlandslagen och de äldsta U-landslagen, och kommer jobba nära de olika förbundskaptenerna.

Hennes uppgifter inkluderar budgetansvar och att föra kontakter med Riksidrottsförbundet, Sverige Olympiska Kommitté, samt de internationella och europeiska handbollsförbunden.

– En av mina uppgifter blir att ge förbundskaptenerna de förutsättningar och verktyg de behöver för att leverera sina kompetenser och tillsammans lägga upp strategier och långsiktiga planer, fortsätter hon.

Inställningsperiod

Den kommande månaden kommer Fogelström avsluta sin tjänst på Nent Group, och den första mars börjar hon sin anställning på Svenska Handbollsförbundet.

Första tiden kommer hon jobba parallellt med nuvarande landslagschefen Lasse Tjernberg, innan hon den första maj tar över ansvaret helt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM