Trump kovänder om Kaepernick

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:

USA:s president Donald Trump säger att han "absolut" är för att den tidigare amerikanske fotbollsspelaren Colin Kapernick ska få en andra chans i NFL.

Kommentaren står i skarp konrast till presidentens uttalanden 2017. Då han sade att spelare, som liksom Kaepernick knäböjde medan nationalsången spelades inför matcherna i protest mot polisvåld mot svarta, var "jävla idioter" som borde stängas av från ligan.

– Om han förtjänar den (nya chansen) så borde han få den, svarar Trump på frågan om Kaepernick borde får spela i NFL igen.

Allt fler stödjer protesterna mot rasism i USA, och den amerikanska fotbollsligan NFL har slopat förbudet för spelarna att knäböja under nationalsången.

NFL drar igång som planerat

För bara tre veckor sedan gav sig Trump in knäståendedebatten igen då han på Twitter skrev att spelare bör stå när nationalsången spelas. "Det finns andra sätt att protestera på, men inte mot vår fantastiska amerikanska flagga – INGET KNÄSTÅENDE!", skrev han då. Och så sent som förra helgen skrev Trump att han skulle stänga av tv:n om NFL-spelare knäböjde.

NFL bad i förra veckan knäböjande spelare om ursäkt för att de inte blivit lyssnade på och uppmanade samtidigt till fredliga protester till förmån för Black lives matter-rörelsen.

Och NFL-kommissionären Roger Goodell sade så sent som härom dagen att han vill se Colin Kaepernick tillbaka i NFL.

Nästa NFL-säsong drar enligt planerna i gång i september.

San Francisco 49ers Eli Harold, Colin Kaepernick och Eric Reid inför en match 2016.
Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT
San Francisco 49ers Eli Harold, Colin Kaepernick och Eric Reid inför en match 2016.
Publicerad:

LÄS VIDARE