”Många glömmer vilka risker vi tar”

Marcus Ericsson om dödsolyckan: Jag hade precis lämnat banan

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Motorsporten har en glamourös fasad men ingen borde glömma vad som göms bakom den.

Det säger Marcus Ericsson efter dödsolyckan i Formel 2.

– Jag hade precis lämnat banan när det började plinga i min telefon. Sen såg jag tv-bilderna. Jag befarade det värsta direkt jag såg kraschen, säger Ericsson till Expressen.

22-årige Anthoine Hubert omkom och 20-årige Juan Manuel Correa skadades svårt i kraschen i Formel 2-racet på Belgiska Spa förra lördagen. Enligt Berliner Kurier höll förarna en hastighet av 270 km/timmen när kollisionen inträffade vid den kurva som redan 1985 skördade ett dödsoffer då tyske racerföraren Stefan Bellof omkom.

Inkallad som reserv

Svenske Marcus Ericsson var inkallad för att eventuellt köra på samma bana under samma helg men placerades till sist som reservförare i Formel 1-loppet.

Foto: Darron Cummings / TT
Marcus Ericsson.

– Jag hade precis lämnat banan när det började plinga i min telefon. Sen såg jag tv-bilderna. Jag befarade det värsta direkt jag såg kraschen, säger Marcus Ericsson till Expressen.

”Finns risker i sporten”

Den 29-årige svensken vill nu påminna motorsportpubliken om vad förarna accepterar när de sätter sig i sina bilar helg efter helg.

– Många glömmer så lätt hur verkligheten är för oss förare och vilka risker vi tar. Jag får ibland frågor om hur jag kör i trafiken och folk som kör bil mycket kanske tror det vi gör på banan är lättare än vad det är. Men att köra snabbt på en motorväg eller att köra racing - det är verkligen två helt olika världar.

– Säkerheten har gått fram något helt otroligt, men samtidigt är det ofrånkomligt att det finns risker i sporten, det vet vi förare om varje gång vi sätter oss i bilen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Formel 2

Formel 1

Motorsport