Malmö FF tvingas böta över en halv miljon

avOssian Flodmark

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Conny Sill n/TT
Malmö FF har problem med pyroteknik. Arkivbild.

Malmö FF har mottagit en halv miljon kronor i böter, och en ettårig villkorlig dom från UEFA på grund av pyroteknik och inkastade föremål under matchen mot FC Köpenhamn.

”Konsekvensen av fortsatt användning av pyroteknik och inkastade föremål är att stänga Stadions norra läktare”, meddelar UEFA.

Under gruppspelsmatchen mot FC Köpenhamn i Europa League använde Malmö FF:s supportrar sig av pyroteknik. Detta har medfört att UEFA nu straffar klubben med böter och en villkorlig dom med start i dag och ett år framåt. Denna dom har, och kan i framtiden, medföra böter på en halv miljon kronor och appliceras på såväl hemma- som bortaplan.

”Bötesbeloppet uppgår till en halv miljon kronor för användning av pyroteknik och inkastade föremål i samband med hemmamatchen mot FC Köpenhamn. Malmö FF bötfälls även 170 000 kronor för blockerade gångar vid samma match”, skriver klubben på sin hemsida.

”Skulle få förödande konsekvenser”

– Ett verkställande av domen skulle få förödande konsekvenser för hela Malmö FF. Stödet från fullsatta läktare kan vara direkt avgörande för våra sportsliga framgångar. Det är oerhört viktigt att de enskilda individer som kastar in föremål eller antänder pyroteknik förstår och tar sitt ansvar för vår förening, säger Malmö FF:s VD Niclas Carlnén.

Totalt har klubben fått böta över 2 miljoner kronor under 2019. Pyroteknik har stått för ungefär 1,7 miljoner av detta belopp.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM