Vill hoppa av tävlingarna i Lillehammer efter knäskadan

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

RUKA. Knäskadan har ställt till det för skidåkaren Oskar Svensson.

Nu vill han hoppa av tävlingarna i Lillehammer nästa helg.

– Jag tycker att jag har tappat flytet i åkningen, säger han.

Oskar Svensson var i fin form på den nationella premiären i Gällivare.

I alla fall fram till stavbrottet i det klassiska loppet förra lördagen. I samband med det fick han en smäll på knät som påverkat honom.

Han har fått lägga om träningen i veckan och trots att han gick till final i fredagens sprint i Ruka vill han backa ett steg nu.

Oskar Svensson vill avstå tävlingarna i Lillehammer nästa helg för att undersöka knät och träna.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

– Jag måste hem och hitta känslan igen. Det krävs inte mycket, men ett par dagar. Jag kan inte belasta knät helt fullt. Skidor går bra men jag skulle vilja igång med styrka och de bitarna som jag gjorde bra inför Gällivare, säger han.

I den ursprungliga planen fanns tävlingarna i Lillehammer, men Oskar Svensson sa efter söndagens jaktstart att han helst avstår resan till Norge,

– Troligen kör jag en tävlingsfri helg nästa, jag har ingenting i Lillehammer att göra. Grunden var att åka där men inte nu, säger Oskar Svensson.

Även Johan Häggström, som varit framgångsrik i helgen, överväger att stå över Lillehammer.

– Vi ska utvärdera och se. Det har varit två tuffa helger med tävlingar. Att få en träningsperiod mot Davos och Planica hade varit bra. Touren (Tour de ski) är mitt stora mål i vinter, säger han.

Sverige kanske behöver dig på en stafettsträcka?

– Det skulle absolut vara kul att åka en sådan. Jag gillar att tävla, men sen kanske det inte är alltid det som får bestämma. Man måste ta kloka beslut också.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM