Brorssons VM-repris: Sköt bort sig i sista

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Mona Brorsson gick mot pallplats – då blev det en repris från fjolårets VM.

I sista skyttet blev det tre bom för svenskan i torsdagskvällens distanslopp.

– Så tråkigt att se, säger SVT:s expert Helena Ekholm.

Den konstanta vinden ställde till det för många skyttar på vallen.

Schweiziskan Lena Häcki sköt bort sig med tre bom i sista skyttet. Samtidigt som Julia Simon, med tre felfria rundor på vallen, bommade två i sista öppnade det upp sig för Brorsson som efter tre skjutningar var en och halv minut snabbare än fransyskan.

Revanschläge

Inför torsdagskvällens världscup i Östersund berättade Brorsson om fjolårets VM-miss där hon sköt bort sig i sista skyttet – att hon gärna skulle vilja stå inför ett liknande läge.

– Alltså mitt mål är ju att komma i den här situationen igen. Och hantera den. Man kan inte bli rädd för en sådan här situation, alla skidskyttars dröm är ju att komma in i ledning, ha hela publiken med sig och kunna hantera situationen. Jag känner verkligen att jag vill göra det här igen, jag vill få revansch på mig själv, sa hon till TT.

Läget kom, men någon revansch blev det inte – istället blev det tre bom i sista skyttet inför hemmapubliken.

”Fick sota för det”

– Jag känner att jag kommer närmare och närmare. Men vid sista skyttet var jag trött och orkade inte hålla fokus. Efter tre skott skärper jag mig och jobbar in de sista.

– Det var tufft ute i spåret. Jag gick hårt i början och fick sota för det. Tre bom i en serie är alldeles för mycket, säger hon till SVT.

Brorsson slutade på en femtondeplats. Bästa svenska blev Hanna Öberg på en tiondeplats.

– Sista skottet grämer mig. Jag hade ganska bra kontroll, men sista skottet kom lite för fort. Där skulle jag varit lite mer i ”distansmood”, säger Öberg som hade tredje bästa skyttetid, men tre bom.

Vann gjorde Justine Braisaz med två bom – 11,1 sekunder före ukrainskan Julija Dzjyma som sköt fyra nollor.

Foto: BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE